Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 9 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

OnePlus verrast: komt de OnePlus 7 al binnenkort?

Het lijkt er steeds sterker op dat de OnePlus 7 zeer binnenkort onthuld gaat worden. De Chinese techgigant heeft gisteren in China de prijzen van zijn huidige flagship verlaagd. Daarmee kunnen consumenten daar al een OnePlus 6T scoren vanaf ongeveer 342 dollar.

Snelle onthulling OnePlus 7?

Zo’n heftige prijsverlaging wordt meestal door fabrikanten van smartphones doorgevoerd om de voorraad van een toestel op te maken. Vaak met maar één reden: er komt een vervangend toestel. De volgende generatie dus. In het geval van de OnePlus 6T hebben we het dan over de al vaker gelekte OnePlus 7.

De prijsverlaging hint ernaar dat het toestel inderdaad al ergens begin volgende maand onthuld gaat worden. Iets wat verschillende leakers bevestigen. Daarmee zouden we de komende weken al op de eerste teasers kunnen rekenen.

Een maand geleden dook het onaangekondigde toestel al op in een webshop, met een berg aan onbevestigde specificaties. De OnePlus 7 krijgt naar verluidt een 6.5-inch AMOLED-scherm. Onder de motorkap vind je Qualcomm’s nieuwste krachtpatser, de Snapdragon 855.

OnePlus 7 gelekt OnePlus 7 gelekt

Het toestel komt waarschijnlijk in drie varianten uit. Een met 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen. Een variant met 8GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen en een derde variant met 12GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen.

Aan de achterkant zit een driedubbele camera. Waarschijnlijk gaat het om een 48MP-sensor, een 20MP-sensor en een 5MP-dieptesensor. Aan de voorkant kun je rekenen op een 16MP popup selfiecamera. Daardoor is er geen notch meer te zien. Een 4000mAh met 44w Warp Charging maakt het pakketje af.

Qua prijzen weten we nog verrassend weinig. Geruchten wijzen erop dat de OnePlus 7 iets duurder wordt dan zijn voorgangers. Nu Xiaomi echter ook in steeds meer landen zijn toestellen aan de man brengt, wordt het voor OnePlus steeds lastiger om op te vallen met zijn prijsvoering. Wordt zeer binnenkort vervolgd!

?Check dit ook: Meerdere opvolgers iPhone XR: worden iPhones eindelijk goedkoop?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnePlus verrast: komt de OnePlus 7 al binnenkort?
Sluiten