Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 15 okt 2020

OnePlus breidt uit en komt naast smartphones nu ook met smartwatch!

Het heeft een aardige tijd geduurd, maar de OnePlus Watch is eindelijk ook officieel een ding. Het bedrijf zette gisteren een teaser op Twitter waaruit bleek dat er binnenkort een nieuw product in het ecosysteem van OnePlus verschijnt: een smartwatch!

Het is niet heel toevallig dat het bedrijf dit gisteren naar buiten bracht. OnePlus onthulde einde van de middag de gloednieuwe OnePlus 8T en had de aandacht op dat moment dus toch al te pakken. Dat het bedrijf daar goed gebruik van heeft gemaakt, mag duidelijk zijn!

OnePlus breidt uit met smartwatch

Het plan om een smartwatch te maken ligt al langer bij OnePlus. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren heel veel succes weten te behalen met smartphones en een volgende stap zou wat dat betreft ook zeker niet gek zijn. Eerder werd er in China al de OnePlus TV naar buiten gebracht en nu kan ook de OnePlus Watch dus een ding worden. Een product waar het Chinese bedrijf in 2016 al mee aan het experimenteren is. En dan hebben we het niet alleen over plannen, maar ook zeker over een volwaardig product.

Rond 2016 was de OnePlus Watch dus achter gesloten deuren al een feit, maar toch verscheen hij niet voor het grote publiek. Dat had een reden, want OnePlus had op dat moment niet heel veel vertrouwen in het product. Waar heel veel smartphone-makers destijds ook de stap naar smartwatches maakte, voelde het Chinese bedrijf dat het nog niet klaar was om zo’n product op de markt te brengen. De OnePlus Watch was een feit, maar nog niet goed genoeg om die in de sterke line-up van 2016 te zetten.

Met zusterbedrijven Oppo, Realme en Vivo in de smartwatch-markt lijkt de positie van OnePlus wat dat betreft verbeterd. Wat dat betreft een uitstekend moment om de overstap dan toch te maken.

Wat kunnen we verwachten?

Op dit moment heeft OnePlus alleen een teaser met ons gedeeld, dus wat de Watch precies te bieden heeft kunnen we nog niet zeggen. Wel zijn er geruchten en lekken geweest, die wel een verwachting scheppen.

Ten eerste is de verwachting er dat de OnePlus Watch in verschillende markten verschijnt, maar zijn begindagen in India zal beleven. Daarnaast kunnen we een ronde smartwatch verwachten die mogelijk zal draaien op Google’s Wear OS. En dat is het eigenlijk wel een beetje.

Het grootste nieuws op dit gebied is dat nu officieel erkend is dat er aan het slimme horloge wordt gewerkt en dat hij eraan komt. Maar wanneer dat precies het geval zal zijn, en wat hij te bieden heeft, zal de tijd ons leren.

Reageer op artikel:
OnePlus breidt uit en komt naast smartphones nu ook met smartwatch!
Sluiten