Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 28 okt 2020

OnePlus Watch uitgesteld voor onbepaalde tijd, OnePlus 9 verschijnt mogelijk eerder

De OnePlus Watch, de eerste smartphone van OnePlus, zou naar verwachting in oktober verschijnen. Volgens nieuwe gelekte informatie is dat alleen niet meer aan de orde. De smartwatch is uitgesteld en heeft op dit moment nog geen nieuwe releasedatum gekregen. Al kunnen we volgens nieuwe informatie de OnePlus 9 inmiddels eerder verwachten.

De verwachting is dat de OnePlus 9, het aankomende vlaggenschip van OnePlus, begin volgend jaar verschijnt. Het bedrijf brengt de smartphone eerder uit dan normaal gesproken en zou dus vlak daarna met de smartwatch kunnen komen. Mits alles een beetje meezit.

OnePlus Watch verschijnt mogelijk later dan de OnePlus 9

Lekker Max J weet dankzij verschillende bronnen te melden dat de OnePlus Watch dus voor onbepaalde tijd vertraagd is. Ondanks het feit dat er niet echt bekend is wat de reden van de uitstel is, lijkt de lekker wel een vermoeden te hebben. Zo zouden er problemen zijn met de productie of loopt OnePlus tegen problemen aan op het gebied van software. Iets dat onder andere te maken zou kunnen hebben met het coronavirus.

Er zijn op dit moment meer bedrijven die problemen ondervinden bij de productie van nieuwe producten. Zo had Google bijvoorbeeld problemen met de Pixel 4a. De smartphone zou in mei verschijnen, maar het werd uiteindelijk augustus. Uiteraard hoeven niet alle problemen gerelateerd te zijn aan het virus, maar het is alles behalve een goed moment om een gloednieuwe product op de markt te brengen. De OnePlus 9 wordt daarentegen dan wel weer eerder verwacht dan vlaggenschepen in voorgaande jaren. Die productie verloopt dus wel uiterst goed.

OnePlus Watch
Concept van de Watch (Afbeelding: OnePlus)

Na jaren eindelijk werkelijkheid

Het is wel fijn om te zien dat er daadwerkelijk berichten zijn over de OnePlus Watch. De smartwatch van het bedrijf, dat volgend jaar dus met de OnePlus 9 komt, wordt al jaren besproken in de wandelgangen. Het bewijs voor het bestaan van zo’n horloge is er dus al tijden, maar van een definitief product kwam het tot op heden nog niet. Daar zou deze maand verandering in komen, maar helaas mocht het niet baten.

Benieuwd wat wij vinden van de recent verschenen OnePlus 8T? Check dan hier onze review!

Reageer op artikel:
OnePlus Watch uitgesteld voor onbepaalde tijd, OnePlus 9 verschijnt mogelijk eerder
Sluiten