Deze enkele coin heerst over all cryptocurrencies, ook Bitcoin

We hebben al van alles  voorbij zien komen als het gaat om cryptocurrencies. Van investeren in bacon met Bacoin. de wiet cryptocurrency Potcoin en een cryptocurrency van de broer van Pablo Escobar. Toch weet iemand ergens altijd weer iets nieuws te verzinnen om je over te verbazen. We doelen nu op de maker van OneSingleCoin.  Waar alle andere cryptocurrencies nog steeds meerdere coins in circulatie hebben, is er bij OneSingleCoin maar één enkele coin.

One coin to rule them all

Hoe komt iemand op het idee om een cryptocurrency te maken met maar één coin? William kreeg het idee toen hij aan het browsen was op CoinMarketCap. Hij zag al de digitale valuta met behoorlijk wat coins in circulatie en probeerde zich het gedachtenproces van de makers in te beelden. Dat zou iets zijn van: Ok Bitcoin heeft 21 miljoen coins, Ethereum heeft 100 miljoen coins, dus dan hebben wij 10 miljard nodig. Hij vond het lijken alsof ze iedereen wilden imponeren met het aantal tokens, dus besloot William de andere kant op te gaan.

CoinMarketCap

Meer waard dan Bitcoin

De oprichter van OneSingleCoin blijft het liefst anoniem, maar in een gesprek met Hard Fork liet hij weten dat hij William genoemd mocht worden. Het idee achter OneSingleCoin is overduidelijk niet om de cryptocurrency te gebruiken als algeheel betaalmiddel. En doordat er maar één coin is, is de marketcap ook niet ontzettend hoog. In eerste instantie was het de bedoeling dat de enkele coin meer waar zou worden dan een bitcoin. Dat doel is op 22 juni behaald en de waarde staat nu op 29,26 ETH, oftewel 15.039 dollar. Het doel is nu om de miljoen dollar te behalen tegen het einde van 2020.

Bij elke koop 20 procent duurder

Je kunt je afvragen waarom iemand de coin zou kopen en hoe hij zoveel waard heeft kunnen worden. Dat wordt duidelijk als je de regels van het spel kent, welke zijn vastgelegd in een Ethereum smart contract. Elke keer dat iemand de coin koopt wordt de prijs 20 procent hoger. Als koper heb je dan het voorrecht om een bericht te posten op de OneSingleCoin website, welke ook wordt opgenomen in de blockchain. Uiteraard was het eerste bericht “One coin to rule them all”.

OneSingleCoin bericht

Door verdienen met OneSingleCoin

Zoiets zou al interessant kunnen zijn voor bijvoorbeeld adverteerders, maar je kunt nadat je de coin weer verkoopt ook nog door blijven verdienen aan de cryptocurrency. Als je de coin verkoopt krijg je namelijk de waarde min 8 procent. Deze 8 procent wordt verdeeld tussen de vorige eigenaars van de munt. Als je de coin ooit hebt gehad, krijg je dus bij elke verkoop weer een beloning. Het is dan het handigst dat je bij één van de eerste kopers zat.

OneSingleCoin

Al 45 keer verkocht

De eerste koper was een vriend van William, welke de OneSingleCoin kocht voor ongeveer 5 dollar. Inmiddels is de munt al 45 keer verkocht. Hoewel het idee wat vreemd is, lijkt de coin het toch goed te doen. Hoe lang dat goed blijft gaan, is natuurlijk de vraag. Op een gegeven moment wordt de kans toch steeds kleiner dat iemand na jou de coin ook wil kopen. Wat dat betreft lijkt het ergens toch ook op een soort piramidespel.

Bitcoin had na zijn nederlaag tegenover OneSingleCoin afgelopen vrijdag in het weekend met nog meer problemen te kampen. De waarde daalde naar het dieptepunt van 2018, maar lijkt zich nu weer enigszins te herstellen.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, gadgets en deals in je mail!
[revue_subscribe]

The Next Web

Reageer op artikel:
Deze enkele coin heerst over all cryptocurrencies, ook Bitcoin
Sluiten