Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cryptocoins 14 augustus 2018

Onderzoekers: onhackbare Bitfi crypto wallet toch gehackt

Vorige maand claimde de welbekende John McAfee dat de Bitfi crypto wallet simpelweg onhackbaar is. Het zou zelfs ‘s werelds eerste onhackbare wallet zijn. Om zijn claim kracht bij te zetten beloofde hij zelfs een prijs van 100.000 dollar aan degene die hem toch weet te hacken. Sindsdien zijn er behoorlijk wat mensen geweest die zonder succes de wallet hebben geprobeerd te hacken. Een groep onderzoekers claimt nu echter dat het ze is gelukt.

Bitfi hardware wallet

De Bitfi wallet is een zogenaamde hardware wallet, welke een ongelimiteerd aantal cryptocurrencies zou ondersteunen. In plaats van het conventionele wachtwoord, bestaande uit 24 woorden, mag de gebruikers zelf een geheime zin bedenken. Verder zou het om een opensource systeem gaan, wat betekent dat gebruikers zelfs als de fabrikant ermee ophoudt nog steeds bij hun coins zouden kunnen.

Bitfi wallet

Mislukte hack

Eerder deze maand reageerde de Bitfi CEO Daniel Keshin op de zogenaamde hack van de vijftienjarige Saleen Rashid. Keshin gaf aan dat er nog steeds geen bewijs zou zijn dat de wallet gehackt zou kunnen worden. Mocht het toch iemand lukken, zou het bedrijf meteen alle apparaten een fix geven, zodat de wallet wederom onhackbaar zou worden.

De regels volgen

Rashid is het dus blijkbaar niet gelukt om de wallet te hacken. Om de prijs in ontvangst te mogen nemen, moet je hack echter ook voldoen aan bepaalde voorwaarden. Hackers moeten ten eerste de wallet eerst kopen voor 120 dollar en deze moet al 10 dollar aan coins bevatten (op zich al een slimme truc om het ding te verkopen). Daarna is het doel om de coins van de wallet af te krijgen, waarbij alle soorten aanvallen uitgevoerd mogen worden.

Dief portemonnee

Succesvolle hack?

De onderzoekers claimen dat ze volgens deze regels succesvol de wallet hebben gehackt. Ze zouden succesvol transacties kunnen versturen vanuit het apparaat. Twee weken geleden zouden ze al complete toegang hebben verkregen tot de wallet, waarna ze hem uitvoerig hebben getrackt. Zo zouden ze de communicatie tussen de wallet en Bitfi hebben onderschept.

Bitfi zelf heeft nog niet gereageerd op de hack en mogelijk worden een paar onderzoekers binnenkort erg blij gemaakt met 100.000 dollar. Een andere interessante wallet is de Samurai wallet. Dit is een Bitcoin wallet, die je in combinatie met een Bluetooth-antenne van goTenna zelfs kunt gebruiken zonder internet. Ze claimen echter niet dat hij onhackbaar is.

Contelegraph

Reageer op artikel:
Onderzoekers: onhackbare Bitfi crypto wallet toch gehackt
Sluiten