Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 16 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Solliciteren: met deze websites bouw je gratis het ultieme CV

Heeft je CV een flinke opfrisbeurt nodig, of wil je een nieuwe opstellen? Er zijn een flink aantal websites die je (gratis) het werk uit handen nemen. Maar welke zijn nou echt goed? We zetten vijf toppers voor je op een rijtje.

Online en je CV maken voor sollicitatie

Ga je binnenkort ergens solliciteren, of ben je nog altijd op zoek naar die ene droombaan? Dan is het cruciaal om je CV op orde te hebben. Je bent immers vast niet de enige die op de positie aast, dus je wil op alle fronten scoren. Dat saaie stukje papier is de eerste indruk.

Waar je tijdens je eerste sollicitatiegesprek misschien moet improviseren, heb je volledig de controle over je CV. Miljoenen werkzoekenden gingen je voor, dus waarom die eerste indruk verpesten als je al die kennis tot je beschikking hebt. Het is tijd om het ultieme CV te bouwen, met behulp van het internet.

Er zijn namelijk talloze websites die je een handje helpen. We hebben het internet afgezocht naar de beste CV-bouwers, websites die alles strak en professioneel voor je invullen. Naast de beste gratis opties hebben we ook een aantal betaalde opties geselecteerd. Wat maakt die paar euro immers uit  als je daardoor je droombaan scoort?

INeedResume

Laten we beginnen met INeedaResume. De naam zegt het eigenlijk al: jij hebt een CV nodig, en deze website helpt je daarmee. Zo simpel is het. Waar andere websites je bedelven onder de onnodige extra opties, houdt INeedaResume het strak en simpel. Uiteindelijk moet alles immers om jou als persoon draaien, niet om een potsierlijk en veel te aanwezig design. Na het invullen van je gegevens kun je nog eens alle secties verslepen, om vervolgens het eindresultaat als een PDF binnen te hengelen. Helemaal gratis!

Online CV maken gratis website

Ladders

 

Heb je al een aardig CV? Dan moet je absoluut Ladders proberen. In plaats van helemaal opnieuw te beginnen, kun je bij Ladders gratis je eigen CV uploaden. Vervolgens gaat deze handige tool door je document heen, en worden er aanpassingen gesuggereerd. Vooral op het gebied van formatting weet deze website vaak nog een hoop te verbeteren. Ideaal voor als je toch nog onzeker bent over je papiertje. En oh ja, ook bij Ladders hoef je geen duiten in te leveren.

Online CV maken gratis website

Up To Work

We zijn aangekomen bij de eerste betaalde optie: Up To Work. Voor vijf euro per maand krijg je een van de beste CV-bouwers die je op het internet kunt vinden. Je kunt kiezen uit vier krachtige en templates. Vervolgens kun je vrijwel alles aanpassen, op basis van handige en geautomatiseerde suggesties van de website. Je krijgt stap voor stap te zien wat je in moet vullen, waarna alles voor je wordt geformatteerd op de juiste manier. Makkelijker kan het niet, maar dan ben je wel vijf euro kwijt.

Online CV maken gratis website

 

SlashCV

SlashCV maakt het allemaal nog simpeler. Het is misschien niet de allerslimste tool, maar daar krijg je wel een flink stukje gebruiksvriendelijkheid voor terug. Je hoeft bij SlashCV namelijk niet eens in te loggen. Zie deze gratis website dan ook meer als een interactieve template, dan als een tool die echt verbeteringen zal suggereren. Onderschat SlashCV echter niet: het eindresultaat is een zeer professioneel CV.

Online CV maken gratis website

Enhancv

Enhancv is een aantrekkelijke optie als je eens wat anders wil. Geen saai, zwartwit document maar een kleurrijk CV om trots op te zijn: dit ben ik. De website biedt je kleurrijke templates die heel makkelijk ingevuld kunnen worden. Er is een breed scala aan fonts, achtergronden en kleuren beschikbaar. Je kunt zelfs je work-in-progress op social media delen om feedback van je vrienden te krijgen. Een nadeeltje: na de trial van 14 dagen kost het vijf euro per maand.

Online CV maken gratis website

Ben je bang dat robots je baan over gaan nemen? Hier lees je welke skills jou uniek maken, zelfs als Elon Musk’s toekomstdroom werkelijkheid wordt. Ook hebben we wat hobby’s op een rijtje gezet, die niet alleen vermakelijk zijn maar ook je CV een boost geven.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Solliciteren: met deze websites bouw je gratis het ultieme CV
Sluiten