Daniel Koster
Daniel Koster 12 mrt 2015

Online variant ‘Cards Against Humanity’ staat garant voor een geniale avond met je vrienden

Af en toe is niets zo leuk als een avondje spelletjes spelen met je vrienden. Eens in de zoveel tijd komt het voor dat je met z’n allen aan een potje Risk of Monopolie zit. Nog zo’n geniaal spel dat net iets jonger is dan de net genoemde familiespellen is ‘Cards Against Humanity‘. Dit spel leidt geheid tot een avond vol lachen, gieren, brullen en op z’n tijd een goede dosis awkwardness. En er is goed nieuws! Dit spel kan nu ook online worden gespeeld.

Cards Against Humanity

Het spel werkt als volgt. Je hebt zwarte- en witte kaarten. Iedereen krijgt aan het begin van het spel tien witte kaarten. Diegene, en dit is geen grap, die als laatste een number two heeft gedropt is de Card Czar en begint. Dit doet hij door een zwarte kaart te trekken. Op deze zwarte kaart staat een vraag. Vervolgens beantwoordt elk van de overige spelers deze vraag met één van de witte kaarten. Deze witte kaarten zijn al voorzien van een antwoord of zijn blanco. Een blanco witte kaart dient met behulp van hoogstpersoonlijke creativiteit van een antwoord te worden voorzien. De Card Czar schudt vervolgens de witte kaarten en leest één voor één de antwoorden voor. Na het voorlezen van alle antwoorden kiest hij het beste antwoord en die verdient één Awesome Point. Dit herhaalt zich tot de kaarten op zijn en een winnaar bekend wordt gemaakt. Het spel is een groot succes en al met vijf uitbreidingen aangevuld. De genialiteit van het spel komt voort uit de grappige match tussen de vragen en antwoorden en de vaak meesterlijke invulling van de blanco witte kaarten.

Cards Against Originality

Door het grote succes van Cards Against Humanity is de onofficiële website-app Cards Against Originality gemaakt. De makers van het spel wilden geen officiële app voor op je mobiel maken. Dit aangezien zij vinden dat het spel in real life moet worden gespeeld. Dit wordt enkel vergemakkelijkt door de website-app. Deze website-app bevat alle kaarten van de offline variant. Dit zijn dus alle kaarten van het originele spel en de vijf uitbreidingen. De site werkt op smartphones, tablets en desktop. Het werkt erg simpel. Om te spelen tik je de ‘new game‘ optie aan. Hierdoor wordt een nieuw spel begonnen. Ook krijg je een link te zien. Door deze link met je vrienden te delen kunnen zij meedoen met het spel. Het idee achter de website is dat de makers van het spel iedereen de gelegenheid willen geven om het spel te spelen. Ben je dus je kaarten vergeten of heb je het spel niet, dan kun je gebruik maken van de website.

Speel mee!

Door de website-applicatie hopen de makers van het spel iedereen te stimuleren om door middel van hun eigen originaliteit het spel eigen te maken. Dit hebben de makers naar eigen zeggen vanaf de creatie van het spel als doel voor ogen gehad. Heb je een avond met vrienden afgesproken en hebben jullie zin in wat nieuws? Probeer dan de web-app Cards Against Originality voor een gegarandeerd avondje vertier!

Reageer op artikel:
Online variant ‘Cards Against Humanity’ staat garant voor een geniale avond met je vrienden
Sluiten