Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 8 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

OnMail: privacyvriendelijke e-maildienst van het team achter Edison Mail

OnMail is een nieuwe e-maildienst van de mensen die eerder Edison Mail uitbrachten. De dienst heeft privacy hoog in het vaandel staan. Het is de ambitie van Edison dat deze dienst allerlei moderne problemen oplost van e-mail, zoals spam en irritante berichten van merken en bedrijven.

Edison heeft de afgelopen tijd geprobeerd zo veel mogelijk van die visie in andere apps proberen te stoppen, maar je kunt slecht zoveel bereiken natuurlijk wanneer een dienst eenmaal gelanceerd is. Als de framework zich er uiteindelijk niet meer voor leent, dan kun je beter met iets nieuws op de proppen komen. En dat is OnMail geworden. Deze nieuwe e-mailprovider moet concurreren met Gmail, Yahoo, Microsoft en de rest.

OnMail houdt rekening met je privacy

De belangrijkste functie van OnMail is het Permission Control-systeem. Het idee achter dit systeem luidt als volgt: dat iemand je mailadres heeft, betekent niet dat je zomaar alle berichten hoeft te accepteren die jouw kant op komen. Krijg je voor het eerst een bericht van een afzender die je niet kent, dan wordt die mail in een aparte sectie geplaatst.

OnMail
OnMail-e-maildienst. (Afbeelding: OnMail)

Zo krijg je de kans om het bericht te accepteren of de afzender te blokkeren. Zo wordt spam dus mogelijk voorkomen, voordat het in één van je andere mappen terechtkomt. Zie het als een aanvulling van de bestaande maatregelen die Edison Mail momenteel al aanbiedt.

Daarnaast belooft OnMail een betere zoekervaring, die rekening houdt met natuurlijke taal. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op “attachments from Julia from last week” en dan krijg je (als het goed is) te zien wat je zoekt. Dat is al gemakkelijker dan wat Gmail onlangs presenteerde.

Verder belooft de dienst dat de afzender niet ziet wanneer je een mail opent, terwijl je toch de complete inhoud kunt bekijken. Denk dan aan afbeeldingen en bijlagen, die bij andere diensten dan niet in te zien zijn.

OnMail is er straks als betaalde en gratis versie. Op moment van schrijven is nog niet bekend wat precies het verschil is. Verder is het zo dat mensen de mogelijkheid krijgen zich af te melden voor dataverzameling, iets dat aanwezig blijft wanneer je een product gratis gebruikt. De nieuwe e-maildienst moet deze zomer gelanceerd worden. Hier meld je je aan voor vroege toegang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

OnMail

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
OnMail: privacyvriendelijke e-maildienst van het team achter Edison Mail
Sluiten