Daniel Koster
Daniel Koster Tech 19 mei 2016
Leestijd: 2 minuten

Onmisbare nieuwe knop in WhatsApp bespaart je een hoop tijd én kramp

Wat is WhatsApp lekker bezig zeg de afgelopen tijd. Het medium is namelijk allerlei verbeteringen aan het doorvoeren waardoor jij nog daadkrachtiger en veiliger met al je vrienden kunt communiceren. Zo versleutelt het medium al een tijdje al je berichten en kun je vanaf eind maart dit jaar berichten cursief, dikgedrukt en doorgehaald maken. Toch is er nog genoeg aan de applicatie te verbeteren. Dat blijkt maar weer uit deze nieuwe knop. Die laat je in een oogwenk naar het meest recente bericht navigeren. Dat scheelt je een hoop tijd en kramp in je scrolvinger!

Nieuwe WhatsApp-knop laat je supersnel naar beneden scrollen in een gesprek

Het is je vast wel eens overkomen dat je in een gesprek iets moest terugzoeken. Bijvoorbeeld een eet locatie die iemand met je deelde of een legendarische opmerking die de hoofdredacteur van WANT laatst maakte. Heb je die bepaalde informatie gevonden, dan moet je weer helemaal naar beneden scrollen. Dat kost tijd en leidt bovendien tot kramp in je scrolvinger. Dat is nu verleden tijd. Een nieuwe knop verschijnt rechtsonder in je scherm. Hieronder zie je waar je die vindt op Android-telefoons en Iphones. Je komt ‘m enkel tegen als je een eindje in een (groeps)gesprek naar boven bent gescrold én als je WhatsApp naar de laatste versie hebt geüpdatet. Het enige dat je nu hoeft te doen is op die knop te tikken en je bent weer bij het laatst ontvangen bericht in je gesprek. Nice!

Deze knop komt Telegram- en Android-gebruikers wellicht bekend voor. Telegram en de Android-versie van WhatsApp kennen deze knop al. Nu is iOS dus ook aan de beurt. Ook is de kans aanwezig dat je ‘m al die tijd als Android-gebruiker over het hoofd hebt gezien! Het lijkt erop dat de desktopversie van WhatsApp deze knop nog niet kent. Je muisarm wordt dus helaas (nog) niet verholpen. Ach ja, wees niet getreurd want dit is op de smartphone écht een uitkomst. Handig, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Onmisbare nieuwe knop in WhatsApp bespaart je een hoop tijd én kramp
Sluiten