Ontbytes: Bose aangeklaagd om spionage via koptelefoons en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler.

Politie speurt YouTube af naar luchtpiraten

Als je een drone bezit, wees dan op je hoede. De Nederlandse Politie is namelijk begonnen met het zoeken van overtreders van de drones-wetgeving door video’s op YouTube te bekijken.

De Rijksoverheid heeft sinds kort een website waarop de regels voor het vliegen met drones staan opgesomd. Ook is daar nauwkeurig te zien waar, wanneer en onder welke omstandigheden legaal met een drone mag worden gevlogen.

Sony komt met supersnelle digitale camera

Sony heeft een nieuwe digitale camera aangekondigd en zet de aanval in tegen gevestigde toestellen als de Nikon D5 en Canon EOS-1DX II.

Om een lang technisch verhaal kort te maken: de Sony A9 is krankzinnig snel. Per seconde kan het toestel zich 60 keer scherpstellen en schiet 20 frames per seconde. Lees hier meer over het toestel.

Bose aangeklaagd wegens spionage

Bose is aangeklaagd wegens spionage. De aanklagers vinden dat de audio-apparatuurfabrikant gebruikers van zijn koptelefoons bespioneert door bij te houden welke muziek zij luisteren.

“Mensen zouden zich er ongemakkelijk over moeten voelen,” zegt de advocaat van de aanklager. “Mensen doen een koptelefoon op omdat ze denken dat dat privé is, maar ze kunnen daarbij informatie weggeven die ze helemaal niet willen delen.”

De verontwaardiging is ontstaan rond de Bose Connect-app, waarmee gebruikers hun koptelefoon moeten updaten en muziek kunnen delen.

Snackbyte: GoPro’s nieuwe 360 graden-camera

GoPro heeft meer details gegeven over de nieuwe 360 graden-camera.