A de Jong
A de Jong | LinkedIn Tech 27 jun 2017

Ontbytes: Facebook investeert in tv-series, techreuzen bundelen krachten tegen terrorisme en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer de sprong van Facebook in de wereld van de tv-series.

Facebook investeert in tv-series

Facebook voert momenteel gesprekken met diverse studio’s over de productie van kwalitatieve eigen producties. Deze zouden tegen het eind van de zomer klaar moeten zijn, zo schrijft The Wall Street Journal op basis van gesprekken met ingewijden.

Facebook pakt het groots aan. Volgens de Amerikaanse zakenkrant zou er voor de topproducties maar liefst 3 miljoen dollar per aflevering van 30 minuten beschikbaar zijn. Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Breaking Bad. Hopelijk beginnen ze beter dan Apple.

SpaceX lanceert twee raketten in drie dagen

Het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft gisteren voor de tweede keer in drie dagen tijd succesvol een Falcon-9-draagraket gelanceerd. Telkens keerde ook de eerste rakettrap vanuit de atmosfeer met succes naar de aarde terug.

Van op de basis Vandenberg in Californië vertrok gisterenavond om 22.25 uur Belgische tijd een Falcon-9 die tien Iridium-satellietjes in een lage baan op 620 km hoogte uitzette.

Techreuzen bundelen krachten tegen terrorisme

Vier van de grootste techbedrijven op deze wereld bundelen hun krachten tegen terrorisme en extremisme. Facebook, YouTube, Twitter en Microsoft hebben het Global Internet Forum to Counter Terrorism opgezet.

“We geloven er heilig in dat we door onze krachten te bundelen de terroristische dreiging online kunnen beïnvloeden”, laat Twitter weten in een statement.

Snackbyte: zelfgemaakte fidget spinner app

Je verveelt je en hebt geen bier in huis. Ja, dan ga je dit soort dingen verzinnen.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Facebook investeert in tv-series, techreuzen bundelen krachten tegen terrorisme en meer
Sluiten