Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 3 jul 2017

Ontbytes: meerdere fidget spinners ontploft, eerste elektrische gezinsauto te koop en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer ontploffende fidget spinners.

Meerdere fidget spinners ontploft

Fidget spinners zijn het speelgoed van het jaar, maar het kan wel eens snel afgelopen zijn met de rage. Zo is er een fidget spinner die je met bluetooth kunt verbinden met je telefoon ontploft. Levensgevaarlijk dus, roepen de media. Er zijn volgens Gizmodo al twee fidget spinners van dit type geëxplodeerd.

Een ander ongeval gebeurde terwijl een vader en zoon een trucje uitprobeerden, waarbij de fidget spinner extra snel wordt aangedreven door lucht onder hoge druk. De figet spinner ontplofte in het gezicht van het zoontje.

Eerste elektrische gezinsauto nu te koop

Als het aan vijf Eindhovense ondernemers ligt, rijdt in 2019 de allereerste gezinsauto op zonne-energie rond. De auto is nu al te koop en wordt gemaakt door het bedrijf Lightyear, dat al jaren aan het ontwerp sleutelt.

“Er kan van alles misgaan en er zit veel werk in, maar het is een enorme uitdaging”, zeggen de innovators tegen RTL Nieuws. De auto wordt opgeladen met zonne-energie en kan op een volle batterij 400 tot 800 km rijden.

Aantal drone-incidenten verviervoudigd

Steeds meer mensen hebben een drone, het aantal meldingen over incidenten is dan ook gestegen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) maakte vorige week bekend dat de dienst in 2016 in totaal 64 meldingen kreeg over voorvallen met een drone.

Dat is ruim vier keer zoveel als in 2015, toen er vijftien incidenten werden gemeld. Tot en met mei 2017 noteerde de ILT 33 meldingen. Vaak gaat het om piloten die een drone in de buurt van hun cockpit zagen, doordat de drone vloog op een hoogte of plaats waar dat niet mag.

Snackbyte: trailer Marvel-film Inhumans

Het houdt niet op met de nieuwe series en films die zich afspelen in het Marvel-universum. De nieuwste film is Inhumans, over genetisch gemanipuleerde supermensen. Hierbij de officiële trailer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontbytes: meerdere fidget spinners ontploft, eerste elektrische gezinsauto te koop en meer
Sluiten