Ontbytes: openbare testversie iOS 11, zelfrijdende auto’s verblind en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer een kennismaking met iOS 11 bèta.

Openbare testversie iOS 11

Apple heeft de eerste publieke bètaversie van iOS 11 uitgebracht. Deze versie kun je installeren op je iPhone of iPad zodat je de nieuwe iOS al drie maanden voor de officiële release draait.

Op de website van Apple kun je jezelf aanmelden om deel te nemen aan de publieke bètatest. Je installeert vervolgens een digitaal certificaat op je apparaat waarna de update naar iOS 11 via Instellingen > Algemeen > Software-update op je toestel verschijnt.

Zelfrijdende auto’s zijn te verblinden

Onderzoekers hebben een manier gedemonstreerd om een zelfrijdende auto te ‘verblinden’ door met lichtsignalen de Lidar-sensor van het voertuig te beïnvloeden.

Zelfrijdende auto’s maken gebruik van Lidar, een soort radartechnologie die werkt met laserlicht, om hun omgeving in kaart te brengen. De Lidar-sensor ziet op welke manier de lasers weerkaatsen en creëert op basis daarvan een 3D-kaart met punten die objecten vertegenwoordigen.

Google sketch-rnn maakt je tekeningen af

Google werkt achter de schermen hard aan het verbeteren van kunstmatige intelligentie. Google sketch-rnn maakt niet alleen je tekeningen af, maar geeft ook inzicht in het proces van machine learning.

Het onderzoeksteam van Google heeft een aantal demo’s gemaakt, zoals deze hieronder. Daarin zie je dat het algoritme meerdere mogelijkheden toont om jouw tekening af te maken. Meer informatie van de onderzoekers vind je hier.

ios 11 sketch-rnn

Snackbyte: Minecraft in AR

Werkelijkheid en de digitale wereld smelten samen in deze AR-versie van Minecraft, dankzij een AR-kit van Apple.

Reageer op artikel:
Ontbytes: openbare testversie iOS 11, zelfrijdende auto’s verblind en meer
Sluiten