Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 11 sep 2017

Ontbytes: brandweer gaat drones inzetten bij incidenten, Facebook laat zien welke films in de bioscoop draaien

Niets is lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij het koffieapparaat. Met vandaag onder meer: een nieuwe functie van Facebook en Twitter.

Eind 2018 zet de brandweer drones in bij incidenten

Vanaf eind 2018 wil de Nederlandse brandweer overal in Nederland binnen een uur drones kunnen inzetten bij incidenten. De brandweer, politie en Defensie gaan samenwerken om dat mogelijk te maken.

De inzet van drones bij incidenten biedt volgens Stephan Wevers, de voorzitter van Brandweer Nederland, een grote meerwaarde. Omdat drones nog relatief nieuw zijn moet personeel wel eerst opgeleid worden om vertrouwd te worden gemaakt met de regels die er gelden rond drones. Op dit moment worden drones ook ingezet in het Caribisch gebied om de gevolgen van de orkaan te overzien.

Facebook test functie die laat zien welke films in bioscoop draaien

Facebook is een nieuwe functie aan het testen die weergeeft welke films er in bioscopen in de buurt draaien. De functie wordt op dit moment alleen nog in de VS getest. De functie is handig omdat het een zoekactie op google overbodig maakt.

De nieuwe functie laat ook zien hoelaat een film draait en geeft een lijst van lokale bioscopen. Deze informatie verschijnt in een aparte sectie van de Facebook-app. Ook zou het mogelijk zijn via Facebook een bioscoopkaartje te kopen. Het is nog onbekend of en wanneer de functie naar Nederland komt.

Facebook

Twitter experimenteert met nieuwe functie om tweetstorms overzichtelijk te houden

Soms heb je meer dan 140 karakters nodig op Twitter om je verhaal over te brengen. Dan zijn alleen tweetstorms een optie. Dit zijn meerdere berichten die samen een langer verhaal vormen. Deze worden de laatste jaren steeds vaker gebruikt. Op dit moment worden de berichten in dat geval los van elkaar gepost.

Het lijkt er op dat Twitter nu een manier heeft gevonden om deze tweetstorm weer te geven en alle berichten tegelijkertijd te posten. Ook blijven de tweets op die manier bij elkaar staan zonder onderbroken te worden door andere berichten en reacties. De nieuwe functie is nog niet live en het is ook nog onbekend of, en waneer de functie uitkomt.

Snackbyte: hoezo geen headphone jack in de iPhone?

Baal je er ook zo van dat de headphone jack uit de iPhone heeft gehaald? Niet getreurd, het is (blijkbaar) niet onmogelijk er een in je iPhone te bouwen. Geheel op eigen risico, dat dan weer wel.. Deze dude lukte het!

Reageer op artikel:
Ontbytes: brandweer gaat drones inzetten bij incidenten, Facebook laat zien welke films in de bioscoop draaien
Sluiten