Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 7 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Ontbytes: eerste mobiele telefoon zonder batterij, Israël koopt drones met machinegeweer en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer ‘s werelds eerste mobiele telefoon zonder batterij.

Wetenschappers ontwerpen mobiele telefoon zonder batterij

Wetenschappers van de universiteit van Washington hebben een mobiele telefoon ontworpen die kan bellen zonder batterij.

Het apparaat haalt zijn stroom uit radiosignalen en licht. Dat levert slechts een paar microwatt op, maar door op een zuinigere manier te telefoneren is dat voldoende.

Israël koopt drones met machinegeweren

De Amerikaanse startup Duke Robotics bouwt kleine drones uitgerust met verschillende wapens, die worden verkocht aan het Israëlische leger.

Dat vertelt de oprichter van het bedrijf aan defensieblog Defense One. De TIKAD-drones zouden ook zijn aangeboden bij het Amerikaanse leger. Het is onduidelijk of deze instantie ze ook zal aanschaffen.

Albert Heijn gaat kassaloze winkels testen

In navolging van het Amerikaanse detailhandelsconcern Amazon wil ook Albert Heijn gaan experimenteren met een kassaloze winkel. De supermarktketen hoopt in 2018 de eerste AH to Go-winkel zonder kassa te kunnen testen.

Albert Heijn heeft in Nederland 76 AH to Go’s, waaronder een aantal in treinstations. Blijkt het experiment met de eerste AH to Go zonder kassa een succes, dan zal de technologie mogelijk ook bij andere vestigingen van dezelfde winkelformule worden geïntroduceerd, zegt een woordvoerder van Albert Heijn.

Snackbyte: trailer Agents of Mayhem met Magnum P.I.

Onlangs toonden we ook al een trailer van Agents of Mayhem. Maar we kunnen het niet laten om dit nog een keer te doen. Want: Magnum P.I. wordt hierin uitgelicht. In typerende blues, met snor. Behoeft geen verdere uitleg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontbytes: eerste mobiele telefoon zonder batterij, Israël koopt drones met machinegeweer en meer
Sluiten