Ontbytes: NS-app toont lege zitplaatsen in trein, Mediamarkt start muziekdienst en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer een coole nieuwe functie in de NS-app.

NS-app gaat lege zitplaatsen in trein tonen

De NS-app gaat in 2018 tonen waar lege zitplaatsen in treinen te vinden zijn. Dat heeft de NS aangekondigd. “We verwachten dat de functie in het voorjaar doorgevoerd zal worden”, aldus woordvoerder Erik Kroeze van het spoorbedrijf tegenover NU.nl.

De NS gaat sensoren op het spoor gebruiken om rijtuigen te wegen. Op basis van dit gewicht ziet de app hoe vol wagons precies zijn en waar mogelijk nog zitplekken zijn.

Geen extra kosten meer voor belletje naar klantenservice

Wie naar de klantenservice belt via een speciaal 0900-nummer, betaalt vanaf dit weekend alleen nog de normale gesprekskosten. De extra toeslag van maximaal een euro per gesprek is vanaf 1 juli 2017 verboden.

Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Toch hebben lang niet alle bedrijven hun tarieven aangepast, blijkt uit een inventarisatie van het klantenservicebedrijf VraagAlex.nl die de tarieven van honderd bedrijven checkte.

Talpa Radio en Mediamarkt starten muziekdienst

Talpa Radio start samen met winkelketen MediaMarkt de muziekdienst Juke. Hierbij worden de radiozenders van het mediahuis gecombineerd met on-demand muziek.

Dat heeft het bedrijf op maandag bekendgemaakt. Juke wordt half juli beschikbaar gesteld. De Spotify-concurrent zal 9,99 euro per maand kosten.

Snackbyte: lesje fake news

En dan nog een interessant lesje fake news van Wired.

Reageer op artikel:
Ontbytes: NS-app toont lege zitplaatsen in trein, Mediamarkt start muziekdienst en meer
Sluiten