Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Tech 1 jun 2017

Ontbytes: roep om robotwet, slimme Siri-speaker in productie en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler.

‘Er moet een robotwet komen’

Mensen moeten altijd de controles over machines behouden. De EU moet ervoor zorgen dat kunstmatige intelligentie ethisch verantwoord wordt ingezet.

Het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) stelt dat in een advies aan de Europese Commissie.

Apple begint met productie slimme Siri-speaker

Apple is begonnen met het produceren van een slimme speaker, waarbij de stemassistent Siri zal zijn ingebouwd. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Mogelijk wordt de speaker volgende week al aangekondigd tijdens een presentatie van Apple op de eigen ontwikkelaarsconferentie WWDC. Maar volgens Bloomberg zal het apparaat in ieder geval pas later in het jaar verschijnen.

Paul Allen showt megavliegtuig

Stratolaunch, een ruimtevaartbedrijf van Microsoft-medeoprichter Paul Allen, heeft zijn gigantische vliegtuig voor het eerst de hangar uit gerold. Uiteindelijk moet het vliegtuig raketten kunnen lanceren.

Het vliegtuig heeft een spanwijdte van 117 meter, iets langer dan een voetbalveld. Woensdag werd het enorme luchtvaartuig voor het eerst uit de steigers gehaald, en drukte het volledige gewicht van 226 ton voor het eerst op de 28 wielen.

Snackbyte: nieuwe trailer Final Fantasy 14: Stormblood

In een nieuwe trailer van Final Fantasy 14: Stormblood (uitbreiding van A Realm Reborn) worden onder meer nieuwe gebieden getoond die spelers kunnen verkennen. Dit is er eentje voor de liefhebbers.

Reageer op artikel:
Ontbytes: roep om robotwet, slimme Siri-speaker in productie en meer
Sluiten