Ontbytes: Toyota komt met dé elektrische auto en Adobe stopt (eindelijk) met ondersteunen Flash

Niets beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder andere de elektrische auto van Toyota.

Adobe kondigt einde browserplugin Flash aan

Per 2020 stopt Adobe met de ontwikkeling en verspreiding van de browserplugin Flash. Flash, die tegenwoordig in de meeste browsers standaard wordt geblokkeerd, is overbodig gemaakt door ontwikkelingen als WebGL en HTML5. In 2015 raadde Adobe zelfs zelf af om Flash te gebruiken.

De Flash plugin werd sinds 1996 veel gebruikt om online video’s te bekijken en om online spelletjes te spelen. Doordat Steve Jobs altijd fel tegen het gebruik van Flash op mobiel was, is Adobe gestopt met de Flash Player voor mobiele apparaten. Binnenkort is het einde voor Flash dus echt een feit.

Toyota wil voorsprong weer vergroten met nieuwe elektrische auto

Toyota had altijd een aardige voorsprong als het gaat om zuinige auto’s door de Prius. Inmiddels is de concurrentie weer aardig ingelopen. Daar moet Toyota niks van weten dus komen ze in 2022 met een nieuwe elektrische auto die op een solid-state batterij rijdt.

Bij Toyota waren ze nooit echt fan van volledig elektrische auto’s met een batterij dus dit nieuws is best een verassing. De nieuwe batterij laadt sneller op dan de al bestaande batterijen en is een stuk beter voor het milieu. Benieuwd naar hoe dat er uit moet komen te zien? Over een jaar of 5 kun je het beestje als het goed is in het echt bewonderen.

Musk’s boring autolift succesvol getest

Waar moet een lift voor je auto aan voldoen? Dat hij je naar beneden brengt, oké, maar vooral dat ‘ie boring is. Elon Musk heeft dit goed begrepen en werkt aan een autolift die je auto zo tot de diepe dieptes van een van zijn boring tunnels brengt.

De autolift van Musk’s Boring Company is succesvol getest. Musk liet ons meekijken via instagram.

Testing The Boring Company car elevator

Een bericht gedeeld door Elon Musk (@elonmusk) op

Snackbyte: palingrobot gaat op zoek naar watervervuiling

Wetenschappers van het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie laten een nieuwe palingrobot de bron van watervervuiling opzoeken. Iedere module in de palingrobot heeft een ander type sensor. De paling zwemt door het water en stuurt de data die het verzamelt realtime door naar een computer. Wil je weten hoe dat er uit ziet? Zo dus. Wij komen liever een echte paling tegen tijdens het zwemmen.

Reageer op artikel:
Ontbytes: Toyota komt met dé elektrische auto en Adobe stopt (eindelijk) met ondersteunen Flash
Sluiten