Ontbytes: YouTube VR krijgt gedeelde ruimtes, Bubbles komt naar Netflix en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder meer een futuristische update in YouTube VR.

YouTube VR krijgt gedeelde ruimtes en voice chat

De VR-versie van YouTube krijgt gedeelde ruimtes, waarin je samen 360 graden video’s kunt kijken. Het idee is dat je met jouw persoonlijke avatar een soort kanaal binnenstapt, waar een video afspeelt. Daar kunnen op dat moment ook andere avatars zijn.

Daarnaast maken de comments plaats voor voice chat. Het is straks dus mogelijk om met meerdere mensen een video te kijken en met elkaar te praten. De update wordt later dit jaar uitgevoerd.

Bubbles komt naar Netflix

De chimpansee van Michael Jackson krijgt een eigen film, meldt The Verge. Een deal is met Netflix daarover is bijna rond.

Taika Waititi, die Thor: Ragnarok regisseerde, gaat de film maken. De film wordt waarschijnlijk een animatiefilm in stop-motion.

Website LAKS gehackt

De website van het LAKS, de plek waar scholieren kunnen klagen over de eindexamens, is het slachtoffer geworden van een hack. Examenklacht.nl is sinds gisteren 16.00 uur uit de lucht.

“Misschien heb je de afgelopen tijd in het nieuws gezien dat wereldwijd bedrijven zijn gehackt. Wij zijn hier vandaag ook het slachtoffer van geworden”, aldus het LAKS op Facebook. De organisatie zegt dat er geen data verloren is gegaan.

Snackbyte: eerste officiële gameplay-trailer Destiny 2

De eerste gameplay-trailer van Destiny 2 is onthuld. Absoluut het kijken waard!