Ontbytes: zelfrijdende Tesla botst in Overijssel op vrachtwagen, VR-film High Five en meer

Niets lekkerder dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag een onfortuinlijke zelfrijdende Tesla

Zelfrijdende Tesla botst op vrachtwagen

Een zelfrijdende Tesla Model S is gisteren op de A1 bij Bathmen (Overijssel) achterop een vrachtwagen gebotst. Het voertuig reed op dat moment in de geavanceerde cruisecontrol-modus.

Het ongeluk is overigens niet te wijten aan het feit dat de Tesla op de Autopilot-modus reed. De oorzaak was een roekeloze actie van de betrokken vrachtwagenchauffeur. Er raakte niemand gewond.

Auto opladen via lantaarnpaal

De startup Char.gy heeft oplaadpunten ontwikkeld die aan lantaarnpalen verbonden kunnen worden. Deze oplossing kan voor veel steden interessant zijn, omdat er gebruikgemaakt wordt van bestaande infrastructuur.

“We zien het voor ons dat er verschillende lantaarnpalen in de buurt van je huis over een oplaadpunt beschikken, zodat je ’s nachts op kunt laden,” aldus CEO Richard Stobart tegen TechCrunch.

Instagram Direct krijgt Snapchat-functie

Instagram heeft een nieuwe optie toegevoegd aan de privéberichtenfunctie. Nieuw aan Instagram Direct is dat je andere Instagramgebruikers verdwijnende berichten kunt versturen, zodat foto’s en video’s vanzelf verdwijnen. Voorheen was dit nog niet mogelijk.

Snackbyte: trailer VR-film High Five

Vanaf 19 april is High Five te zien in The VR Cinema in Amsterdam. In de virtual reality-film hebben twee doortrapte boeven het gemunt op de revolutionaire High Five Machine van het jonge genie Frederique. Ze proberen hun slag te slaan als haar rijke ouders weer eens van huis zijn.

Het meesterbrein probeert via uitgekiende uitvindingen uit handen te blijven van de schurken. De rollen worden gespeeld door Frank Lammers, Stefan de Walle, Bracha van Doesburgh en Daan Schuurmans. High Five is een coproductie van &samhoud media en Samsung.

Reageer op artikel:
Ontbytes: zelfrijdende Tesla botst in Overijssel op vrachtwagen, VR-film High Five en meer
Sluiten