Ontdek nieuwe muziek: Apple Music herintroduceert populaire functie

Heb je een favoriet nummer waar je maar geen genoeg van krijgt? Apple Music biedt jou dan een reikende hand. Als je op je favoriete album drukt, krijg je alle andere versies van dat album te zien in de sectie ‘andere versies’. Dat meldt Federico Viticci van MacStories.

Viticci laat in zijn tweet meerdere voorbeelden hiervan zien. Sommige alternatieve uitgaves van albums kunnen vanaf nu verstopt zijn op de pagina van een artiest. Om die te kunnen vinden moet je in de zoekbalk daar specifiek naar opzoek gaan. Ook kan je dus nu via het originele album andere versies daarvan terugvinden. En voor de duidelijkheid: het gaat om allerlei variaties. Denk aan remasters, reissues, remixes, demo’s en deluxe editions van albums.

Apple Music biedt overzicht

Het is zo niet alleen makkelijk om verschillende versies van hetzelfde album terug te vinden. Ook de discografie van een artiest is zo een stuk beter georganiseerd.

Toch werkt de functie niet helemaal volledig. Zo krijg je bij het album ‘Death Cab for Cutie’s Codes and Keys (Deluxe)’ niet de remixes van ‘Keys and Codes’ te zien. Dat lijkt erop te wijzen dat de functie alleen werkt als het hele album opnieuw is uitgebracht.

Gouwe ouwe van Beats Music

De ordende functie is niet helemaal nieuw. De functie zat al immers in Beats Music. Aan Beats Music kwam een einde toen Apple de producent van audioapparaten overnam. Nu is de functie dus in ere hersteld.

Apple Music Replay 2020.Beats Music (Afbeelding: Apple)

Nu al terugblikken op 2020

Deze nieuwe functie is niet de eerste toevoeging in het nieuwe jaar. Zo introduceerde de Amerikaanse streamingdienst al eerder Apple Music Replay 2020, waarmee je nu al kan beluisteren wat je in dit specifieke jaar het meest gedraaid hebt. De nieuwe functie was opvallend, omdat je vaak pas tegen het einde van het jaar je muziek kunt analyseren.

Reageer op artikel:
Ontdek nieuwe muziek: Apple Music herintroduceert populaire functie
Sluiten