Nieuwe BMW i3 krijgt krachtige boost en extra sportief broertje

Volgende week wordt BWM verwacht een een geheel elektrisch prototype van de BMW 3-serie te onthullen tijdens de IAA auto show in Frankfurt. Maar nog voordat we daar aan toe komen heeft de automaker de nieuwe versie van de elektrische BMW i3 onthuld. De i3 krijgt ook eindelijk iets waar trouwe BMW klanten al vier jaar op wachten: een sportieve performance versie. Dat wordt de krachtige BMW i3s.

BMW i3 krijgt subtiele makeover

De BMW i3 krijgt geen drastische makeover, maar eerder een paar subtiele aanpassingen. Het design is iets aangepakt met een redesign van de koplampen aan de voorkant voor een strakkere look. Het ziet er allemaal wat serieuzer uit en dynamischer uit. De 33kWh batterij is hetzelfde gebleven als bij het vorige model en is grofweg goed voor een rijbereik van 215 km. Vorig jaar was deze motor nog bijzonder toen BMW de auto introduceerde, maar andere elektrische modellen zoals de Model 3 en Chevy Bolt hebben de auto inmiddels ingehaald.

BMW i3 en BMW i3s

BMW i3s krachtiger en sneller

Waar het spannender wordt is bij de sportieve BMW i3s. Deze krijgt meer dan een subtiele makeover ten opzichte van de vorige i3, maar krijgt een daadwerkelijke boost. In het carrosserie wordt nog meer gebruik gemaakt van BMW’s versterkt koolstofvezel plastic, waardoor de auto lichter en sneller is geworden. Volgens BMW zou de auto ook sneller kunnen optrekken en van 0 naar 97 km per uur gaan binnen 6,8 seconden. De elektrische motor is goed voor 184pk, wat toch een stukje meer is dan de 170pk van de standaard i3. De topsnelheid zou volgens BMW 160 km per uur bedragen.

BMW i3 en BMW i3s

Bereik vergroten met extra motor

Zowel de i3 als de i3s zullen beschikbaar zijn met een extra tweecilinder benzinemotor, om het bereik van de auto’s te vergroten. Dit zou het bereik van 183 km uitrekken naar een wat meer schappelijke 289 km. Verder is er nu ook een TurboCord EV oplader, welke de auto’s  tot drie keer sneller zou kunnen opladen. Later dit jaar zullen de de BMW i3 en het stoute broertje beschikbaar zijn

BMW i3s

Zoals gezegd komt BMW tijdens de auto show in Frankfurt met een prototype van een elektrische BMW 3. De BMW 3 is één van de populairste modellen van de automaker, of er nou een elektrische motor aan te pas komt of niet. Bekijk hier de voor- en nadelen van de BMW 3-serie.