Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 21 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Wat betekenen de onthullingen in de seizoensfinale van The Mandalorian?

De laatste aflevering van het tweede seizoen van The Mandalorian staat sinds dit weekend online. Maar wat betekenen de onthullingen?

We waarschuwen je vooraf natuurlijk van spoilers. Dus heb je Chapter 16 nog niet gezien en wil je niet weten wat er gebeurt, sla deze tekst dan over.

De toekomst van Baby Yoda en the Mandalorian

Goed, je bent er nog, dus je hebt de fantastische finale echt gezien. Het was weer smullen zoals we van The Mandalorian gewend zijn. De gebeurtenissen volgden zich in rap tempo op en er ligt dan ook een goede bodem voor een derde seizoen van The Mandalorian.

Het meest verrassende was natuurlijk de komst van Luke Skywalker en R2-D2 naar de Cruiser. We hadden het stiekem al gehoopt, maar dat het dan ook echt zo is, laat zien dat de serie ook steeds meer verbondenheid krijgt met de fims. De grote vraag is natuurlijk wat er met Baby Yoda, alias The Child, alias Grogu gaat gebeuren.

Luke Skywalker neemt Grogu in zijn X-Wing mee om te trainen en dus verlieten zij als eerste de cruiser en bleef The Mandalorian samen met zijn bondgenoten achter. Opvallend was trouwens het uiterlijk van Luke Skywalker. Het was namelijk Mark Hamill, die de originele versie speelde. Toch was hij niet de acteur, want het lichaam werd gespeeld door Max Lloyd-Jones. Door speciale techniek is het hoofd van Hamill geprojecteerd op het lichaam van Lloyd-Jones.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Mando en Grogu lang gescheiden zijn, aangezien The Mandalorian en Baby Yoda toch met elkaar zijn verbonden. We kunnen de serie dan ook niet voorstellen zonder het duo samen. We rekenen erop dat ze in seizoen 3 weer blij elkaar zijn.

Moff Gideon

Dan is er natuurlijk ook nog Moff Gideon. Sinds Darth Vader heeft Star Wars eindelijk weer een echt goede badguy. Zoals je kon zien wilde de superschurk zelfmoord plegen, maar werd dit voorkomen door The Mandalorian. Het lijkt er dan ook op dat hij na seizoen 1, ook seizoen 2 heeft overleefd. We gaan hem dus ook waarschijnlijk weer terugzien in het derde seizoen.

Moff Gideon The Mandalorian
Moff Gideon. (Afbeelding: Disney)

The Mandalorian als heerser van Mandalore?

Dan is er nog het plot rondom de Darksaber. De eigenaar van het wapen kan ook de troon van Mandalore claimen. Bo-Katan hielp The Mandalorian in ruil dat zij het zwaard zou krijgen. Mando veroverde het wapen van Moff Gideion en wilde het aan Bo-Katan geven. Dat lijkt, simpel maar dat is het niet. De troon kan alleen geclaimd worden na een strijd om het wapen. Het simpele geven van het zwaard is dus niet genoeg.

De grote vraag is dus of er een gevecht komt tussen de twee, dat Mando wellicht de troon claimt, of dat er een andere oplossing komt voor Mandalore. De uitkomst van deze verhaallijn is dus nog onbekend.

The Mandalorian Boba Fett
The Mandalorian en Boba Fett (Afbeelding: Disney)

Boba Fett

Een andere grote verrassing kwam na de aftiteling. A la Marvel kwam The Mandalorian nog met een extra filmpje. Daarin zagen we Boba Fett en Fennec Shand in het paleis van Jabba the Hutt, dat we natuurlijk kennen uit de originele Star Wars-trilogie en waar Boba Fett leek te overlijden.

Zoals al in The Mandalorian te zien was, leeft hij gewoon en het wordt nog beter. Disney kondigde daarmee de nieuwe serie aan: The Book of Boba Fett. Deze zal in december 2021 te zien zijn. Mogelijk is dat gelijktijdig met het derde seizoen van The Mandalorian dat ook rond die tijd zal verschijnen. Ook kunnen we nog veel andere Star Wars-series verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wat betekenen de onthullingen in de seizoensfinale van The Mandalorian?
Sluiten