Jan de Raab
Jan de Raab Tech 25 feb 2019

Ontology: het verhaal achter de Bitcoin van China

De relatie tussen China en Cryptocurrencies is zeer controversieel en dubbelzinnig. China heeft de crypto-operaties in het land consequent verboden en is daarin een pionier.

Veel landen volgen de voetsporen van China en verbieden ook de crypto-operaties in hun eigen landen. Zelfs na een dergelijke houding van de Chinese overheid tegenover cryptocurrencies, hebben de meeste geavanceerde crypto-innovaties plaatsgevonden in China zelf. China heeft zelfs een van de grootste Bitcoin-mijnpools ter wereld. Aanzienlijke vooruitgang is geboekt, maar meestal moesten de bedrijven hun activiteiten verplaatsen naar andere landen, rekening houdend met de geldende wetgeving. Bijzondere aandacht gaat hierbij uit naar een van de jongste munten, Ontology.

Wat is Ontology

Het Ontology project wordt ook beschouwd als een van de gemakkelijkste Blockchain-platforms, die door de bedrijven kunnen worden geïmplementeerd zonder enige kennis kennis over cryptocurrencies. Dit proces is zeer uitdagend omdat er geen Blockchain-platform beschikbaar is om deze eenvoudig te integreren met de industriële architectuur. Het project werd in 2017 geïnitieerd door het  moederbedrijf, Onchain, en kijkt vooral uit naar de integratie van Blockchain en het bedrijfsleven. Met zijn robuuste netwerk, biedt het meer veiligheid, een beter gegevensbeheer en meer privacy door verschillende authenticatieprocedures.

Het team achter het Ontology project

De zeer ervaren teamleden worden gezamenlijk geleid door de oprichter Jun Li. Het heeft een grote expertise in het technologische domein dankzij zijn eerdere functies bij Infosys en de in China gevestigde Financial Futures Exchange. Andy Ji, de Chief Strategy Officer van Ontology, heeft diepe connecties met de Chinese overheid, wat indirect voordelen heeft voor de ontwikkeling van het cryptocurrency blockchain-platform in het land. Hij was als secretaris-generaal werkzaam voor het Chinese Ministerie van Industrie en Informatietechnologie en was de directeur van het Hyperledger-consortium. Vanwege de betrouwbaarheid van de teamleden is het project sterk gekapitaliseerd.

Het werkmodel achter het project Ontologie-munt

Het vertrouwensmechanisme dat is opgenomen in het Blockchain-protocol is zeer intuïtief en bestaat uit vier fasen. De eerste fase bestaat uit de verificatie van de referenties van de echte objecten en mensen. De tweede fase helpt bij de verbinding en verificatie van verschillende applicaties. De derde fase omvat de verificatie van technische en praktische aspecten zoals verificatie van SDK, API, modules, enz. In de laatste fase worden verschillende netwerken geverifieerd en met elkaar verbonden om de algehele werking van het netwerk te optimaliseren. Op deze manier zijn de elementen uit de echte wereld verbonden met de blockchain-wereld.

Een futuristische visie op Ontology Coin

De leden van het Ontology-team zijn zeer toegewijd aan het ontwikkelen van een Blockchain-platform om hun dynamische netwerkarchitectuur in de meeste bedrijfsplatforms te kunnen implementeren en te ontwikkelen als een standaardmodel voor vergelijkbare situaties. Tegenwoordig is het zeer zeldzaam dat er Blockchain-integraties plaatsvinden met de private of publieke organisaties. Het hoofddoel van Ontology is het democratiseren van het gebruik van Blockchain-technologie op dergelijke gebieden. Het gaat zelfs om opnames voor een digitaal identiteitsbeheer en heeft ook een uitstekend model voor hetzelfde opgeleverd, dat indirect zeer nuttig zou blijken te zijn voor de HR-industrie, gezondheidszorg, strafregister, enz.

Het toekomstperspectief voor Ontology

De toekomst van de acceptatie van de ontology-munt is zeer optimistisch omdat een van de belangrijkste leden van de organisatie goede connecties heeft met de Chinese overheid. Volgens speculaties wordt ook gevreesd dat de overheid het project in verband met de nationale veiligheid zou kunnen binnenhalen na de integratie van hun sociale systemen met het Blockchain-netwerk. De toekomst van de ontology-munt hangt in grote mate af van de ontwikkeling van NEO, omdat deze er indirect mee verbonden is en een gemeenschappelijke plaats van herkomst heeft. Beide zijn echter in praktisch opzicht heel verschillend van elkaar.

Reageer op artikel:
Ontology: het verhaal achter de Bitcoin van China
Sluiten