Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 9 mrt 2016

Ontrafeld: dit is hét beste moment om je vliegticket te boeken

Maanden lang wachten en zoeken naar de beste deals voor je volgende vliegvakantie is een befaamd probleem. Zo ook bij ons, want we willen natuurlijk allemaal zo voordelig mogelijk vliegen. De hamvraag is dan vaak: wat is het beste moment om je vliegticket te boeken? Onze buddy’s van NSMBL kwamen onlangs dit onderzoek tegen die het antwoord op deze cruciale vraag geeft. Check it out!

Boek op tijd, maar ook niet te vroeg

Volgens dit onderzoek van CheapAir.com uit de Verenigde Staten is het definiëren van de beste dag niet zo eenvoudig als het lijkt. De prijzen kunnen namelijk per vlucht verschillen. Het blijkt dat het beste tijdstip om je vliegticket te boeken rond 54 dagen voor vertrek ligt. Echter, dit bleek ook op te gaan voor 45 én 52 dagen. Daarom is er een onderscheid gemaakt tussen vijf periodes waarop je je volgende vakantie kunt boeken.

Hail Mary

De vijf periodes die worden onderscheiden zijn: ‘First Dibs’, ‘Peace of Mind’, ‘Prime Booking Window’, ‘Push Your Luck’ en ‘Hail Mary’. Naar ons idee zijn dit wel aparte benamingen, maar er zal vast en zeker een reden voor zijn. Volgens deze periodes ligt het beste tijdstip tussen de drieënhalve maand tot uiterlijk drie weken voor vertrek. Je betaalt dus meer voor een plek als je zeker van je zaak wilt zijn.

Wat je dus écht niet moet doen is een last-minute vlucht pakken, want dat blijkt dan over het algemeen duurder te zijn. Hoewel de resultaten op de gegevens uit de Verenigde Staten zijn gebaseerd, is de kans groot dat ze in Europa vrijwel dezelfde tactiek uitvoeren. Check dus de volgende keer wanneer je vliegtickets boekt of deze verschillen binnen deze perioden. Hopelijk ben je straks een stuk goedkoper uit! Een chille app om goedkope vluchten mee te zoeken is overigens Skyscanner voor iOS, Android en Windows Phone en is hier te downloaden. Just saying!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ontrafeld: dit is hét beste moment om je vliegticket te boeken
Sluiten