Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 16 mei 2016

Ontstressen via het internet doe je met deze creatieve, vermakelijke manieren

Iedereen heeft weleens last van stress. Het kan zijn dat je ergens tegenop kijkt of dat het even niet meezit. Als je de bron van je stress wilt achterhalen kun je de WellBe-armband gebruiken. Maar niet iedereen heeft een dergelijke armband. Een andere manier om je fustratie te uiten is breekbare spullen kapot te slaan in de Rage Room. Echter is het internet dé manier om te ontstressen. Hoe? Nou op deze vijftien excentrieke manieren.

Excentrieke manieren waarmee het internet je laat ontstressen

#1 AMSR: ontstressen of toch creepy?

In deze video’s nemen personen op een bepaalde manier geluidsfragmenten op. Door het beluisteren van deze geluiden zou je moeten ontspannen en alle stress kwijtraken. Hoewel sommigen bij AMSR zweren, vinden wij het enigszins creepy klinken en niet volledig ontspannend werken.

#2 Bekvechten via Facebook

Volgens dit onderzoek uit 2013 houden sommige mensen ervan om anderen verbaal af te ranselen. Waar kun je dit veiliger doen dan op Facebook? Wij raden je aan om, als je dit toch doet, het netjes te houden. Mensen trollen is niet cool!

#3 Griezelverhalen waarvan je nekharen overeind staan

We snappen niet waarom, maar sommige mensen kunnen ontzettend van griezelverhalen genieten en hier zelfs helemaal van ontstressen. Als jij tot deze groep behoort raden wij je de websites Sixpencee Tumblr, Creepypasta en No Sleep aan. Deze zitten vol paranormale activiteiten en smakelijke griezelverhalen!

#4 Kijken, kijken en niet kopen

Ook al zouden sommigen dit ontkennen, het volstoppen van je winkelmand met spullen die je toch niet gaat kopen laat je ontstressen. Net zoals dat zo werkt in de echte wereld trouwens!

#5 Inspirerende video’s van mensen over de gehele wereld

Een manier om je opgekropte gevoelens los te laten is door emotionele video’s te kijken. Deze zitten vol met inspirerende- en hartverscheurende verhalen. Eén van onze favorieten is toch wel deze man die via een spel te horen krijgt dat hij opa gaat worden.

#6 Japanse gerechten, maar dan kleiner

Het internet zit met bijzondere video’s volgepakt. Zo zijn er talloze video’s waar je uren naar kunt kijken waarbij ze miniaturen van Japanse gerechten maken. Wees gewaarschuwd, want als je eenmaal begint kun je moeilijk stoppen met kijken. Helemaal zen ben je dan weer wel!

#7 ‘How it’s made’ video’s waar je uren naar kunt kijken

Wat is interessanter dan je uren aan ‘How it’s made’ video’s te besteden? Niets. Grapje, waarschijnlijk heb je genoeg dingen te doen, maar deze video’s zijn zo ontspannend dat je niet kunt ophouden.

#8 Huisdieren, duh!

Oké, er is iets dat beter dan ‘How it’s made’ video’s is. Dat zijn huisdieren die grappige stunts uithalen. Do we need to say more?

#9 Tegen vreemde mensen praten

Er bestaan websites waar je gratis met diensten die in het teken van geestelijke gezondheid staan kunt chatten. Een voorbeeld hiervan is de 7 Cups of Tea waar je met vreemde mensen in contact komt en naar elkaar kunt luisteren. Het zijn geen professionals, dus met oplossingen kunnen ze niet komen. Maar ze zijn wel één en al oor.

#10 Nog meer video’s, maar nu van make-up tutorials

Make-up is niet alleen voor vrouwen die het zelf willen uitproberen. Want het blijkt dat mensen ook genoeg tutorials bekijken om zich te ontspannen. Behalve opgemaakte vrouwen zijn er genoeg make-up artiesten die bijzondere transformaties ondergaan. Check bijvoorbeeld deze video.

#11 Oldskool online gamen

Gamen en online gamen zijn over het algemeen goede manieren om via internet ontspanning te vinden. De meeste mensen kiezen voor nostalgische spelletjes zoals Donkey Kong, Tetris en SimCity. Check hier 23 retro games die je in je browser kunt spelen!

#12 Meditatie via het internet

Tegenwoordig kunnen we zowat alles op het internet doen. Zo is het ook mogelijk via apps te mediteren. Je kunt op YouTube genoeg video’s en muziekstukken vinden waarmee je je innerlijke rust terug zult vinden.

#13 Video’s over complottheorieën

Sommige mensen worden op een wonderbaarlijke wijze rustig wanneer ze naar complottheorieën luisteren. Het internet zit hier vol mee en op YouTube is er voldoende beeldmateriaal waar je uren zoet mee bent te vinden.

#14 Oversharen van je gevoelens

Kijk, dit is zeker niet voor iedereen weggelegd. Het kan zijn dat je je sociale media als een uitlaatklep voor je frustraties ziet. Maar pas wel op met wat je deelt, want niet iedereen kan dit waarderen. FYI, als jij hier blij van wordt, moet je het vooral doen!

#15 Goor en bevredigend tegelijk

Mensen zijn raar. Want zo lopen er mensen rond die ontzettend kunnen genieten van video’s waarbij versteende puistjes worden uitgeknepen. Kijken is op eigen risico!

Dit zijn een aantal manieren waarmee het internet ontspanning toedient. Hoewel een aantal van deze methoden ontzettend verontrustend zijn, kunnen we ergens begrijpen waarom men dit doet. Bovendien zijn wij ook bekend met een aantal van deze methodes. En jij? Doe jij ook mee aan deze waanzin of kies jij liever voor een andere manier om te relaxen? Laat het ons hier weten.

Reageer op artikel:
Ontstressen via het internet doe je met deze creatieve, vermakelijke manieren
Sluiten