Ontwerp Huawei P50 Pro ziet het daglicht dankzij gelekte foto

Op de valreep van 2020 krijgen we de mogelijkheid om een eerste blik te werpen op een nieuw vlaggenschip. Op het internet duikt een gelekte foto op van de Huawei P50 Pro die in 2021 op de markt zal verschijnen.

Ondanks het feit dat Huawei-smartphones dankzij de Amerikaanse ban een stuk minder interessant zijn geworden voor onze markt, blijft het wel één van de vlaggenschepen die we volgend jaar goed in de gaten moeten houden. Zeker nu de regels met betrekken tot die ban aan het versoepelen zijn.

Huawei P50 Pro ziet het daglicht

Op Twitter deelt betrouwbare bron Steve Hemmerstoffer, beter bekend als @OnLeaks, een voorproefje van de Huawei P50 Pro. In de tweet wordt gelinkt naar een artikel op de website Voice waar de volledige foto te zien is. Op deze manier krijgen we op de valreep van 2020 een eerste indruk van wat het aanstaande vlaggenschip te bieden heeft. De achterkant van de Huawei P50 Pro is niet te zien, maar de voorkant van het toestel wel.

De foto laat zien dat de Huawei P50 Pro beschikt over uiterst dunne schermranden die vrij heftig gebogen zijn. Waar veel vlaggenschepen in het afgelopen jaar over steeds plattere beeldschermen beschikten lijkt het er sterk op dat Huawei niet meedoet met die trend. Sterker nog: ten opzichte van voorgaande vlaggenschepen lijkt het bedrijf er een schepje bovenop te doen. Volgens Steve Hemmerstoffer heeft het beeldscherm een grootte van 6.6-inch, is hij 159mm hoog en 73mm breed.

Je moet er goed voor kijken, maar de afbeelding maakt nog meer duidelijk. Zo lijkt het er sterk op dat Huawei de dual-selfiecamera achterwege laat bij dit model. In plaats daarvan gebruikt het bedrijf een enkele hole-punch notch om de camera erin te verwerken.

Samsung Galaxy S21

De Huawei P50 Pro is overigens niet het enige vlaggenschip dat vandaag het daglicht ziet. Ook Samsung doet nog een klein trucje aan het einde van 2020. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft een verborgen video op zijn YouTube-kanaal staan die de komst van de Galaxy S21 bevestigd. Ben je benieuwd naar die beelden, en hoe deze het daglicht heeft gezien? Check dan zeker even dit artikel!

Reageer op artikel:
Ontwerp Huawei P50 Pro ziet het daglicht dankzij gelekte foto
Sluiten