Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 nov 2020

De ontwikkelaar van Hitman werkt aan een James Bond-game

Het is alweer lichtjaren geleden dat er iemand kwam met een game op basis van James Bond. Volgens mij was het de matige GoldenEye-remake die als laatste uitkwam. Maar gelukkig gaat daar verandering in komen.

IO Interactive, de studio die we voornamelijk kennen van hun games in de Hitman-reeks, heeft namelijk laten weten dat het de rechten heeft om een nieuwe James Bond-game te maken. En dat is wat mij betreft uitstekend nieuws.

Hitman-maker komt met een James Bond-game

Heel erg veel is er nog niet bekend van deze nieuwe James Bond-game. Op de website die voor de game in het leven is geroepen vinden we de onderstaande teasertrailer en een werknaam voor de game. Het gaat om Project 007. Volgens de ontwikkelaar moet deze nieuwe game een origin story gaan worden. Het is dus niet gebaseerd op een film of een bestaand boek. In de game leer je hoe de bekende geheime agent zijn zogenaamde ’00’-status heeft verworven. Dat geeft de ontwikkelaar dus veel ruimte om zijn eigen stempel op het verhaal te drukken. Bekijk hieronder de trailer van de game. Of beter gezegd de teaser.

James Bond en games hebben een knipperlicht-relatie. Ooit was het de Nintendo 64-game Goldeneye die zeer hoge ogen gooide en wordt gezien als één van de beste games op die spelcomputer. Daarnaast was het ook één van de eerste succesvolle shooters op een spelcomputer an sich. Vervolgens was het Electronic Arts die de licentie op de kop tikte. Hier en daar kwam daar een aardige game uit, maar klassiekers werden het nooit. Nu is het dus te hopen dat IO Interactive er wel iets mee gaat doen. Gezien hun Hitman-games veel stealth en actie kennen, heb ik daar wel vertrouwen in.

Duurt lang

Het zal echter nog wel een paar jaar duren voordat we aan de slag kunnen met de nieuwe game. Op de website wordt namelijk ook nog even opgeroepen dat er banen beschikbaar zijn voor mensen die aan het project mee willen helpen. De kans is dus groot dat de nieuwe James Bond-film eerst uit komt.

Reageer op artikel:
De ontwikkelaar van Hitman werkt aan een James Bond-game
Sluiten