Onveilig gevoel tijdens Uber-rit? Met nieuwe functie neem je direct geluidsopname op in app

Uber heeft de laatste tijd steeds meer te maken gekregen met meldingen van Uber-gebruikers die zich onveilig voelen tijdens de rit. Die meldingen gaan over chauffeurs die de klant lastigvalt en onveilig laat voelen. Aangezien je als bijrijder geen kant op kunt wanneer je in de auto zit kan de situatie erg vervelend zijn. Uber heeft de klachten van gebruikers serieus genomen. Het bedrijf lijkt namelijk een feature op de app te introduceren waarmee gebruikers direct melding kunnen maken van ongewenst gedrag van de chauffeur.

Uber’s reactie op meldingen van ongewenst gedrag

Niet lang geleden gaf Uber zijn chauffeurs nog de opdracht om meldingen over aanrandingen en het lastigvallen van klanten niet door te geven aan de politie. Dit liet logischerwijs aardig wat stof opwaaien. Het lijkt er nu op dat het bedrijf wél moeite doet om bijrijders zich veiliger te laten voelen tijdens de taxirit. Dit is te zien aan een nieuwe functie die werd opgemerkt door Jane Manchun Wong.

Wong is een onderzoeker die in codes van apps duikt om zo nieuwe functies te ontdekken. Ze heeft dan ook een aardige reputatie opgebouwd als het gaat om het reverse-engineering van apps. Zo ontdekte ze niet lang geleden een knop in Spotify waarmee je direct zelf je podcast kunt opnemen.

Wong merkte de functie in de Uber-app op terwijl ze zelf in een Uber zat, en maakte melding van de feature op Twitter.

Record Audio-functie voor een veiliger gevoel

Gezien de beelden lijkt het er op dat je met de ”Record Audio”-feature een geluidsopname kunt maken tijdens de rit. Die wordt vervolgens direct via de app gerapporteerd aan Uber. De functie is te vinden un de Safety toolkit van de app. Wat er vervolgens met de melding gebeurt is niet bekend. Maar het hebben van een geluidsopname kan zeker een verschil maken wanneer de chauffeur en bijrijder het oneens zijn over wat zich heeft voorgevallen tijdens de rit.

Uber
Uber op Schiphol (Bron: Koen van Weel/ANP)

De functie wordt op dit moment waarschijnlijk op kleine schaal getest. Of de functie (in deze vorm) de app ook daadwerkelijk zal halen weten we dan ook niet.

Reageer op artikel:
Onveilig gevoel tijdens Uber-rit? Met nieuwe functie neem je direct geluidsopname op in app
Sluiten