Elektrisch 13 jun 2018 Ilona Braam

Deze elektrische mopeds brengen je terug naar de jaren ’70

Het bedrijf Onyx houdt van brommers en dan voornamelijk van de nostalgische soort van tientallen jaren geleden. Ze brengen ze wel mee naar de moderne tijd en daar hoort natuurlijk een elektrische aandrijflijn bij. Onyx gelooft dat elke stap meetelt bij het vooruit duwen van de wereld en dat de moped daar een rol in kan spelen. Hun nieuwe bijdrage is dan ook een set van twee heerlijk nostalgische mopeds met een jaren ’70 feel.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Onyx RCR moped: The Cafe Blaster

Het eerste model is de RCR, welke volgens de makers een huwelijk is tussen pure adrenaline en stijl. De moped ziet er inderdaad erg stijlvol uit en mixt zwart, metaal en hout voor dat nostalgische gevoel. Het ding is goed voor 72 volt aan onmiddellijke koppel en een topsnelheid van 96 km per uur.

Onyx RCR moped

Hij zou perfect zijn om zowel op als van de gebaande paden op onderzoek uit te gaan en heeft daarvoor een rijbereik van zo’n 72 tot 120 km. Als je hem ziet, wordt je waarschijnlijk meteen verliefd en kun je naar Indiegogo gaan om te helpen met de financiering van het project. Voor 2.214 euro kun je hem bemachtigen en als het goed is komt hij dan in december naar je toe.

Onyx CTY: The Free Spirit

De Onyx CTY is het slankere broertje van de RCR en komt met dezelfde kleurencombinatie en stijl. Hij ziet er wat minder robuust uit dan de RCR en lijkt een wat vrijere geest te zijn. Niet alleen het formaat is wat kleiner, maar ook de specificaties zijn hier wat afgeslankt.

Onyx CTY moped

Zo krijg je met de CTY moped 42 volt aan instant torque en kun je tot zo’n 48 km per uur racen. Dit exemplaar is wat braver en is meer bedoeld om in de stad mee rond te rijden (vandaar de naam CTY voor city). Om door de stad te manoeuvreren geeft de batterij je een actieradius van 4o tot 64 km. De CTY is wat goedkoper dan de RCR en komt met een prijskaartje van 1.597 euro.

Niet alleen een jaren zeventig moped brengt je terug in de de tijd, maar ook de Sega Mega Drive Classics. Deze collectie neemt je mee naar de tijden van gamekamers met een klassieke 4:3 tv en daaronder de Mega Drive.

Indiegogo

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze elektrische mopeds brengen je terug naar de jaren ’70
Sluiten