Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 mrt 2020

Overwatch League ook getroffen door coronavirus maatregelen: dit is er aan de hand

Voordat President Trump vannacht Nederlandse tijd bekendmaakte dat er voorlopig geen mensen vanuit het Europese vaste land de Verenigde Staten in mochten, liet Blizzard weten dat de Overwatch League voorlopig stil ligt. De wedstrijden die gepland staan voor maart en april zijn geschrapt.

In de Overwatch League komen de beste spelers ter wereld in teamverband uit en nemen ze het in een competitie tegen elkaar op. Het is een evenement dat verschillende wereldsteden aan doet. Maar door de uitbraak van het coronavirus ligt het voorlopig helemaal stil.

Geen Overwatch League door het coronavirus

In eerste instantie was de Overwatch League al uitgesteld door de uitbraak van het coronavirus in landen als China en Zuid-Korea, waar er veel fans en spelers zijn. Lokale evenementen werden daar sowieso al afgelast. En nu wordt de league wereldwijd gestopt. De reden zit hem in het feit dat er op dit moment nog veel onduidelijk is over de virus en de verspreiding daarvan. De uitgever wil niet het risico lopen dat er op één van zijn evenementen een explosie aan besmettingen plaatsvindt. Dit was dus voor het besluit van Trump. Die liet vannacht weten dat er vanaf vrijdag nacht voor dertig dagen geen personenverkeer vanuit de Europese Schengenlanden naar de Verenigde Staten kan plaatsvinden. En andersom zal waarschijnlijk daardoor ook lastig gaan worden.

Overwatch
Het competitief spelen van Overwatch (Afbeelding: Blizzard)

Het was de bedoeling om wedstrijden in de Overwatch League plaats te laten vinden in steden als Toronto, San Francisco, Atlanta, Dallas, Washington, Boston, Parijs en Londen. De organisator wil overigens nog niet spreken van het schrappen van de wedstrijden. Het is de bedoeling dat ze alsnog gaan plaatsvinden, maar dan op een later moment. Wanneer dat precies het geval gaat zijn, dat is nog niet bekend. Wil je meer lezen over alles dat met Overwatch te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Overwatch League ook getroffen door coronavirus maatregelen: dit is er aan de hand
Sluiten