Daniel Koster
Daniel Koster Tech 13 sep 2016
Leestijd: 4 minuten

Vandaag: ook Samsung zonder headphone jack? Adblock wil (betaalde) advertenties doorlaten en meer

We weten nu wel dat Apple ervoor heeft gekozen om af te rekenen met de headphone jack. Maar nu lijkt het erop dat dat idee Samsung ook wel bevalt. Dat is trouwens niet het enige tecnieuws van vandaag, kijk maar:

Netflix probeert een stokje voor gelimiteerde bandbreedte te steken

Het komt nog wel eens voor dat je een maximale limiet hebt aan het aantal data dat je via je internetverbinding kunt ontvangen. Hierdoor kan het zo zijn dat de kwaliteit waarmee je Netflix streamt minder is. Daar probeert Netflix een stokje voor te steken!

Adblock Plus wil advertenties toelaten

Het is iets waar mensen al langer ‘bang’ voor zijn, maar nu gebeurt het daadwerkelijk. Adblock Plus gaat als adblocker advertenties doorlaten. Hierbij wordt er een witte lijst van acceptabele advertenties opgezet, maar kunnen (grote) bedrijven tegen betaling ook adverteren!

Chevy Bolt heeft grotere actieradius dan Tesla

De Chevy Bolt kan mensen flink blij gaan maken. Dit aangezien de betaalbare elektrische auto een langere afstand op een volle batterij kan afleggen dan de auto’s van Tesla dat kunnen. Dat geldt ook voor de Model 3, die nu wordt ontwikkeld.

Apple opent een App Store voor iMessage

Het moge duidelijk zijn dat Apple iMessage tot een hoger niveau wil tillen. Dit is op zich een prima idee. Zo kun je nu extensies, apps en andere zaken voor iMessage downloaden en toepassen. Op die manier probeert Apple WhatsApp achter zich te laten.

Dit is blijkbaar de reden dat je de volume tot ’11’ kunt draaien in een Tesla

Vanaf 19 september kun je langere berichten tikken op Twitter

Die 140 tekens van Twitter? Dat gaat veranderen. Vanaf 19 september kun je namelijk zaken als afbeeldingen en andere tweets quoten en dit wordt dan niet meegerekend in je 140 tekens.

Het Pokémon Go buddysysteem laat je meer candy’s verdienen

De nieuwe update van Pokémon Go laat je met een Pokémon naast je wandelen. Voor de afstand die je aflegt krijg je vervolgens extra candy’s. Heel hard gaat dat echter niet (altijd). De ene Pokémon krijgt per kilometer een candy, de ander per vijf.

Ook Samsung zou headphone jack verwijderen

Volgens geruchten zou ook Samsung met het idee spelen om af te rekenen met de headphone jack. Waar Apple die eerste stap heeft gezet is het ook een mindere cultuurschok voor de wereld als Samsung dat doet. Wij verwachten dat dit dan écht de nieuwe standaard gaat worden!

Je kunt nu ook VR-content op je iOS apparaat schieten

Via Cardboard Camera kon je op je Android-apparaat VR-content schieten. Dat kan vanaf nu ook op je iOS-apparaat. De app is namelijk sinds vandaag ook te gebruiken op je Apple-product.

Google Pixel launcher verschijnt online

Het lijkt er meer en meer op dat het Nexus merk gaat verdwijnen en deze tot Pixel wordt omgedoopt. Nu is er namelijk een bestand gevonden onder de naam ‘Pixel launcher’. Deze zou de Nexus launcher moeten vervangen, of dat is het gerucht.

Je kunt nu ongepaste reacties automatisch verbergen op Instagram

Instagram reacties filteren is voor elke gebruiker nu mogelijk. Dat is fijn, aangezien je op deze manier reacties die aanstootgevend zijn kunt blokkeren. Je kunt denken aan racistische- of seksuele uitspraken!

Facebook Messenger accepteert nu ook betalingen

Messenger kent chatbots. Je weet wel, van die algoritmen waarmee jij kunt babbelen. En vanaf nu kun jij ook betalen aan die chatbots. Er is namelijk een nieuwe versie van Facebook Messenger die dit ondersteunt.

De nieuwe raket van Blue Origin is ontzettend groot

Bron

Alle Android One toestellen nu van Android N voorzien

Android One toestellen lopen op een vrijwel identieke Android-versie als die van Google. Om deze reden is het relatief gemakkelijk om nieuwe besturingssystemen op deze apparaten te laten draaien. Om die reden komt Android N nu al naar die toestellen!

Samsung zakt meer dan 23 miljard euro

Jij weet vast al waarom dit is. Juist, de exploderende batterij van de Galaxy Note 7. Door de terugroepactie heeft het bedrijf een flink deel van de beurswaarde verloren. Dat kan natuurlijk op de lange termijn wel goed komen, maar is op dit moment voor de smartphonefabrikant vervelend.

Muziekdienst Tidal zou in de financiële problemen zitten

Dat het lastig is te concurreren met Apple Music en Spotify is een feit. Dat Tidal het oké doet ook. Maar niet goed genoeg, of zo lijkt. Want het bedrijf zou volgens bronnen meer dan honderd schulden hebben openstaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Vandaag: ook Samsung zonder headphone jack? Adblock wil (betaalde) advertenties doorlaten en meer
Sluiten