Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles

Het Amsterdamse bedrijf Knops introduceert ’s werelds eerste analoge instelbare oordoppen. De oordoppen van Knops werken als een volumeknop met vier standen variërend van complete stilte, een gehorige stad, live muziek en onaangepast geluid. De gebruiker kan het volume eenvoudig aanpassen.

Knops: ‘s werelds meest innovatieve oordoppen

De gebruiker kan de oordoppen eenvoudig aanpassen aan hun omgeving. Stand 1 op de Knops presenteert geluid zoals het natuurlijke gehoor dit ook op zou vangen. Stand 2 past het geluid aan naar het volume van een gehorige stadsomgeving. Stand 3 stelt de oren in op een live concert en stand 4 dompelt de gebruiker onder in serene stilte.

Naast dat Knops een volumeknop is, beschermen de oordoppen gebruikers ook van schadelijke geluiden. Knops is dus zo ontwikkeld dat je er in elke situatie wat aan hebt. Je verstaat je vrienden tijdens een goed concert op Lowlands terwijl je gehoor wordt beschermd.

knops

Geen last van een lege batterij

Het bijzondere aan de oordoppen van Knops is dat ze geen enkele vorm van elektronica gebruiken. Dus geen batterijen en geen apps. In plaats hiervan werken de oordoppen volledig akoestisch. De oordoppen zijn ontwikkeld met behulp van computersimulaties en tests in een akoestisch lab.

oordoppen

Tijdens de ontwikkeling kregen de makers van Knops het voor elkaar om een zeer vlakke demping te construeren. Dit houdt in dat het geluid door alle vier de standen van de oordoppen vloeit zonder enige vorm van distortie. Een dergelijke vlakke demping is belangrijk voor de geluidsbeleving, en zorgt ervoor dat het geluid heel natuurlijk blijft klinken. Ontdek het in onderstaande video:

Betaalbaar

De oordoppen zijn een verademing voor je gehoord, maar ook voor je portemonnee. Als Early bird betaal je maar 55 euro voor een set Knops. Dat doe je hier op de kickstarterpagina. Uiteindelijk liggen de oordoppen voor 99 euro rond november 2017 in de winkel.

Vier gasten met grote plannen

De jonge Nederlandse heren Koen Brouwer, Quinten Huigen, Arjen – en Richard de Jong zijn het brein achter Knops. De mannen staan ook wel bekend om de Thunderplugs, deze oordoppen zijn een wereldwijde hit.

Reageer op artikel:
Knops: deze oordoppen zijn een volumeknop voor… alles
Sluiten