Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers Pop-Culture 26 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Op afstand ‘samen’ Netflix kijken: Showgoers extensie koppelt je accounts!

Tot voor kort was televisie nauwelijks interactief. Een film begon rond half negen, en als je er niet klaar voor zat had je pech! Bijna alles kun je tegenwoordig opnemen, pauzeren of terugkijken via internet. Dat is bijna altijd een optie, behalve misschien met live-evenementen. Een wedstrijd van Oranje, het songfestival en op dit moment de Tour de France. Dat check je natuurlijk het liefste live!

Showgoers: ‘samen’ online series kijken

Dankzij het internet is het aanbod momenteel overweldigend. Misschien ben je zelf net begonnen aan The Sopranos, terwijl je maat Dr. Who checkt. Showgoers is een gave Chrome-extensie voor Netflix, waarmee je samen naar dezelfde show kunt kijken. Ook al ben je niet bij elkaar in de buurt!

Het idee is niet moeilijk, maar je moet er maar nét opkomen. Als je Netflix checkt, verschijnt er een icoontje van een 3D-bril. Als je er op klikt ontvang je een URL, die je door kunt sturen naar degene waarmee je wilt kijken.

Jullie browsers zijn nu gelinkt! De show start bij jullie beiden tegelijk, en als je ‘m even stil zet of doorspoelt, dan gebeurt dit automatisch óók op het andere scherm. Whatsapp erbij, en je kwekt in real-time over het programma! De gezelligheid van tv, met het aanbod van online! Niet gek, toch?

Gaaf is dat je op deze manier toch samen kijkt, ook al zit je niet in dezelfde ruimte. Als je dezelfde serie volgt gaat de één vaak toch wat sneller dan de ander, waardoor je niet eens echt kunt praten over je favoriete show! Simpele, maar handige extensie.

Meer info vind je op de site van Showgoers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Op afstand ‘samen’ Netflix kijken: Showgoers extensie koppelt je accounts!
Sluiten