Daniel Koster
Daniel Koster 26 apr 2016

Plekken waar je tijdens Koningsdag goedkoop vinyls, oude camera’s en meer vindt

Koningsdag is awesome! Wanneer jij een toffe outfit hebt gescoord en met je vrienden bijvoorbeeld over de grachten heen vaart voel jij je (even) koning te rijk. Maar er is ook genoeg anders te beleven. Je kunt er bijvoorbeeld als het regent ook voor kiezen iets anders te ondernemen dat wat meer beschut is. Zo zijn er in elke stad wel rommelmarkten te vinden waar je goedkope pareltjes op de kop kunt tikken. Wij geven je per grote stad de toppers om tijdens Koningsdag toffe elektronica, gadgets, muziek en meer te vinden!

Koningsdag: in Amsterdam kom je zeker toffe dingen tegen

In Amsterdam zijn diverse vrijmarkten te vinden waar je je helemaal kunt uitleven. Heb je kinderen? Dan is het Vondelpark een must. Daar is een vrijmarkt voor en door kinderen te vinden. Echter zul je hier als volwassene ook genoeg tofs tegen het lijf lopen. Verder raden we je de IJ-hallen aan. Hier kun je normaliter al één van de grootste rommelmarkten van Europa vinden en daar wordt voor Koningsdag nog een schepje bovenop gedaan. Voor het WANT-publiek is er echter maar één topper. Want ben je op zoek naar wat meer kwaliteit, zoals tweedehands gadgets? Dan is het Amsterdamse Oud-Zuid, en in het bijzonder de Beethovenstraat, dé place to be!

Ook Utrecht is een rommelmarkt walhalla

Voor ons zijn Amsterdam of Utrecht dé plekken als je lekker op een rommelmarkt wilt rondsnuffelen. De vrijmarkt vindt in Utrecht midden in het centrum plaats en beslaat een gigantisch oppervlak. Van Vredenburg tot Wijde Begijnhof kun je van zondagavond 26 april om 18:00 uur tot maandag 27 april 18:00 uur de tofste tweedehands producten kopen. En uiteraard is er ook in Utrecht genoeg anders te beleven waardoor je een ochtendje op de rommelmarkt prima kunt combineren met spetterend feest in de middag, of juist andersom. Enjoy!

Het centrum van Rotterdam staat vol tweedehandsspullen

In hartje centrum Rotterdam vind je één van de grootste vrijmarkten van Nederland. Deze spreidt zich uit rondom de Coolsingel, Hofplein, Hoogstraat en de Blaak. Daar kun je alles op de kop tikken, van tweedehandsspeelgoed tot platenspelers en meer. De sfeer is hier verder ook top aangezien er allerlei straatartiesten en optredens zijn. De kindervrijmarkten vinden plaats op de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. Echter raden we voor kinderen de grote Rotterdamse kermis bij de Euromast aan. Op 27 april tussen 22.00 uur en 23.00 uur kun je hier van spectaculair vuurwerk op een drijvend ponton op de Maas genieten ter afsluiting van Koningsdag. Check hier alles over de vrijmarkten en evenementen. Nice!

Den Haag pakt het iets minder groots aan

In Den Haag zijn er diverse locaties waar je je spulletjes kunt uitstallen en lekker kunt rondneuzen. Aangezien het teveel straten en locaties zijn om zelf op te noemen, kun je hier een kijkje nemen en zelf van tevoren een route uitstippelen. Van 7.30 uur tot 16.00 ben je dan zoet. Ook kun je lukraak wat door de straten heen slenteren, dat heeft natuurlijk ook zo zijn charme. Behalve als de regen met bakken uit de hemel valt natuurlijk!

In het noorden? Groningen!

Groningen is volgens sommigen het paradijs van het noorden. Als het om de vrijmarkt gaat is het daar in ieder geval prima vertoeven. Van 9.00 uur tot 17.00 uur worden de kleedjes op de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoornsingel neergelegd en de waren uitgestald. Daar moet je vast iets innovatiefs op de kop kunnen tikken!

Arnhem biedt je genoeg koopwaren aan

Ook in het oosten moeten mensen erop los kunnen snuffelen. Het Kerkplein wordt hierbij omgetoverd tot een waar snuffelparadijs. Van 6.00 uur tot 16.00 uur vind je hier zaken van kleding tot elektronica en meer. Aangezien het Kerkplein centraal ligt en gemakkelijk met de trein is te bereiken is dit toch dé manier om een vrijmarkt te bezoeken in het oosten. Je kunt hier meer informatie vinden.

De Oranjemarkt in Eindhoven is top

Dé vrijmarkt van het zuiden moet toch wel de Oranjemarkt in Eindhoven zijn. Aan de voet van het Philips Stadion vind je de kleedjes en kraampjes die allerlei tweedehandsspullen verkopen. Hier vind je niet echter speelgoed en elektronica, maar ook meubels, muziek en meer. Gezellig voor jong en oud, de grote verzamelaars en kleine nieuwsgierigen! De vrijmarkt begint om 09.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen. Meer info!

In het zuiden: Maastricht

In onze zuidelijke stad Maastricht zijn naast spetterende evenementen ook genoeg andere dingen te beleven. Zo kent het Stadspark een vrijmarkt dat op gezinnen en families is gericht. Ook hier is de sfeer weer om van te smullen. Naast dat je hier toffe waren kunt aanschaffen zullen diverse bands met live muziek voor een gezellige festival sfeer zorgen.

Met deze gids moet het je wel lukken om een gave vrijmarkt te vinden en jouw vinylcollectie, een nieuwe oplader voor je laptop, een nieuwe, tweedehandscamera of iets anders op de kop te tikken. We wensen je in ieder geval veel succes en een fijne Koningsdag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Plekken waar je tijdens Koningsdag goedkoop vinyls, oude camera’s en meer vindt
Sluiten