Op deze Nederlandse e-bike moet je hardlopen om vooruit te komen

Wij zeggen niet voor niets dat elk voordeel zo zijn nadeel heeft. Neem moderne elektrische voertuigen. Het is uiteraard een voordeel dat we door middel van elektrische voertuigen, zoals Tesla‘s en e-bikes, sneller van A naar B kunnen reizen. De keerzijde is echter dat we hierdoor (nog) minder bewegen. De Lopifit cijfert dit probleem op een innovatieve manier weg.

Een e-bike waar je tegelijkertijd op sport

De Lopifit is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Bruin Bergmeester. Het ontwerp is geïnspireerd op, hoe kan het ook anders, een loopband. Toen hij in de sportschool flink wat kilometers op de loopband aflegde vroeg hij zichzelf af waarom je de loopband niet naar buiten kunt nemen. Als uitvinders zonder fantasie denken wij dat er buiten genoeg asfalt te vinden is waarover je kunt joggen. Maar Bruin zag het anders. Hij wilde een loopband creëren waarmee je van A naar B kunt. Zodoende is de bijzondere e-bike ontstaan.

Het idee is simpel. Je kunt enkel op de elektrische fiets voortbewegen als je op de loopband loopt. Een sensor merkt het namelijk op dat jij de loopband in beweging brengt en dit is het teken om het voertuig op te starten. Vervolgens maak je met de elektrische step door middel van een elektrische motor in verrassend hoge snelheid de weg onveilig. En als je remt, dan slaat de motor direct af. Het moet natuurlijk wel veilig blijven allemaal!

Geen goedkoop vervoermiddel

De Lopifit is helaas geen goedkoop vervoermiddel. Je betaalt namelijk 2499 euro voor de elektrische step. Het voertuig is hier in vier verschillende kleuren te verkrijgen (Blauw, zwart, groen en rood). Maar je kunt de fiets ook een keer huren als de prijs je niet bevalt. Naast dat-ie wellicht wat aan de prijs is, is het wel een slim idee van de Nederlandse uitvinder. Dat mag gezegd worden.

Reageer op artikel:
Op deze Nederlandse e-bike moet je hardlopen om vooruit te komen
Sluiten