Rutger Houweling
Rutger Houweling | LinkedIn 13 jan 2015

Op deze stijlvolle houten kruk kun je geen verkeerde zithouding aannemen

Heb jij vaak last van je rug doordat je lang op een stoel zit en dan ook nog een verkeerde houding aanneemt? Je kunt jezelf voornemen om netjes rechtop te gaan zitten, maar na verloop van tijd zak je meestal weer onderuit. Dit realiseer je je waarschijnlijk pas op het moment dat je rug weer begint te klagen. Gelukkig zijn er een aantal mooie oplossingen zoals een kussen gevuld met lucht of een bal in plaats van een bureaustoel. Deze zorgen ervoor dat je snel een rechte houding aanneemt, want als je dat niet doet val je eraf of moeten je spieren veel werk verrichten. Als zo’n oplossing je ideaal lijkt, maar dan simpeler en stijlvoller, dan moet je de Balance Stool kopen van ontwerper Darryl Agawin.

 
Bij comfort denk je waarschijnlijk niet als eerste aan een kruk, maar volgens Darryl zit je erg comfortabel op de Balance Stool. In het begin hebben de meeste mensen nog even moeite om hun balans te vinden, maar na een minuut zit je comfortabel. Je rug is recht en je voeten staan op de grond. Doe je dat niet, dan zul je vrij snel je balans kwijt zijn waardoor je van de kruk valt. Als je even klaar bent met het zoeken van je balans kun je het bovenste deel van de kruk eraf halen en naast je op de grond leggen. Je zit dan op een normale kruk met een kuiltje in het zitvlak.

 
Het idee achter de Balance Stool van Darryl is niet erg vernieuwend, maar het bied wel een mooi alternatief. Je hoeft nu niet meer op een skippybal voor je bureau te gaan zitten als je je rug recht wilt houden. Helaas zul je nog even moeten wachten tot de Balance Stool voor jouw bureau staat. Darryl wil ‘m gaan produceren, maar zoekt eerst nog naar manieren om deze productie goedkoper te maken. Zodra hij zover is lanceert hij zijn simpele doch stijlvolle kruk op Kickstarter.

Reageer op artikel:
Op deze stijlvolle houten kruk kun je geen verkeerde zithouding aannemen
Sluiten