Op naar een slim huis: Nest introduceert de slimme rook- en koolmonoxidemelder Protect

Veiligheid boven alles toch?! De guys van Sense+ hoopten de eersten te zijn met een slimme rookmelder, maar helaas is dit crowdfundingproject mislukt. Maar gelukkig zijn er meer mensen die ons huis een stuk slimmer willen maken. Denk aan Tony Fadell van Nest. Ruim een jaar geleden kwam Nest met een slimme thermostaat op de markt en breidt nu uit met de intelligente rook- en koolmonoxidemelder Protect. De Protect is ontwikkeld vanuit de gedachte dat de huidige rookmelders onveilig zijn. Om de huidige rookmelders uit te schakelen moet je vaak op een stoel staan, omdat je er niet bij kunt en gaan ze vaak al hard tekeer bij een kleine hoeveelheid rook. Daarnaast maakt-ie een naar geluid wanneer de batterij op is dus zetten mensen ‘m maar uit. Reden genoeg om dit voor altijd te veranderen.

Wanneer de Protect rook of koolstofmonoxide signaleert zal-ie eerst rustig beginnen te praten met een vrouwenstem, de zogenoemde ‘Heads Up’, voordat-ie alarm slaat. Dit gebeurt natuurlijk wel voordat het niveau is bereikt waarop een rookmelder wettenlijk moet afgaan. Door naar de Protect te wuiven weet-ie dat er niets aan de hand is en stopt met praten. De Protect koppel je aan je Wifi-netwerk zodat je via een app op je smartphone informatie kunt inzien over bijvoorbeeld de batterijstatus, maar word je ook geïnformeerd als er rook of koolstofmonoxide wordt gesignaleerd. Je kunt zelfs instellen dat automatisch de brandweer wordt gebeld.

 
Wil je het liefst in elke ruimte van je huis een rookmelder? Dankzij de koppeling met het Wifi-netwerk kunnen ze met elkaar communiceren. Wordt er bijvoorbeeld in de slaapkamer rook gedetecteerd en jij zit in de woonkamer dan zal de Nest Protect dit in de woonkamer melden. Naast dat het apparaat slim is, ziet-ie er ook gelikt uit. Een strak en vierkant design waarin de statusring mooi is verwerkt. De statusring is voorzien van LED-verlichting die rood kleurt wanneer-ie alarm slaat. Ga je slapen? Wanneer het licht uitgaat kleurt-ie groen en dat houdt in dat er niets aan de hand is. Kleurt-ie geel dan is de batterij bijna leeg. Daarnaast zal-ie je begeleiden in het donker, omdat de Protect beweging signaleert.

In de Verenigde Staten gaat het apparaat 129 dollar kosten, maar zal vanaf november voor 109 pond (omgerekend 130 euro) ook bij Amazon.co.uk te koop zijn. Ken je mensen in de VS? Dan is-ie hier te pre-orderen.

Reageer op artikel:
Op naar een slim huis: Nest introduceert de slimme rook- en koolmonoxidemelder Protect
Sluiten