Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Tech 21 mei 2020

Op Twitter mag je voortaan zelf weten wie antwoord geeft op je tweet

Twitter test momenteel een nieuwe functie waarmee gebruikers kunnen bepalen wie er wel en niet op een tweet mag reageren. Een handige functie die ervoor moet zorgen dat je minder lastig gevallen wordt, want zo zie je geen vervelende comments van andere mensen op Twitter. Of toch niet?

Helaas is het zo dat nog niet iedereen toegang krijgt tot de functie. Slechts een handjevol mensen wereldwijd kan nu bepalen wie wel of niet mag reageren. Voordat je een tweet plaatst, zo legt Twitter uit in een blogpost, kun je aangeven wie mag reageren. Je hebt dan de keuze uit drie opties: iedereen (de standaardinstelling), alleen de mensen die jij volgt of alleen de mensen die je noemt in de tweet. Zo voorkom je dus mogelijk nare opmerkingen die naar je hoofd geslingerd worden; al blijft ‘quote-tweeten’ nog steeds mogelijk.

Twitter test functie met handjevol mensen

Als je tweet met een quote dan voeg je je eigen tweet toe aan de tweet van een ander. Dan krijgt de eigenaar van die tweet dat nog steeds te zien. De nieuwe opties lijken dus een wassen neus, al zal het ongetwijfeld wel een hoop leed kunnen voorkomen. Tweets die voor een groep mensen zijn bedoeld, krijgen een speciaal label mee. Zo ziet iedereen dat er wel of niet gereageerd kan worden. Als je niet mag reageren, dan is de replyknop grijs. Ondanks alles is dat de tweet nog steeds zichtbaar voor iedereen. Ook kan die nog geretweet en leuk gevonden worden.

De laatste tijd zet Twitter flink in op functies waarmee mensen het gesprek op het sociale medium meer naar eigen hand kunnen zetten. Zo kunnen we sinds vorig jaar ook reacties op tweets verbergen, waardoor ze dus niet voor iedereen zichtbaar zijn. Ook dit kan een hoop leed voorkomen, aangezien nare opmerkingen zodoende minder ruimte krijgen. Daarnaast test het netwerk nu ook een optie waarmee mensen meer tijd krijgen om na te denken over het plaatsen van een vervelende tweet. Het platform moet er zo een stuk vrolijker op worden.

Twitter

Reageer op artikel:
Op Twitter mag je voortaan zelf weten wie antwoord geeft op je tweet
Sluiten