Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 15 aug 2017
Leestijd: 3 minuten

Trono is de Quechua onder de stoelen: de opblaasbare stoel die binnen drie seconden staat

Of je nou een dagje naar het strand gaat of een week gaat kamperen; niemand heeft zin om klapstoelen van a naar b te slepen. Zitten op een kleedje lijkt een prima optie, totdat je de onderrug begint te voelen. De Amsterdamse ontwerpers van de Trono bieden de gulden middenweg; een opblaasbare lichtgewicht stoel die binnen drie seconden klaar moet zijn voor gebruik.

Trono: grootse plannen, simpel product

Een opblaasbare stoel klinkt misschien niet zo spannend, maar het team achter Trono wil met hun innovatieve stoel toch echt de wereld van seating veroveren. Ze zien zichzelf als ontdekkers van de nieuwe wereld. Dat zijn grote woorden.

De loungestoel die ze hebben ontwikkeld is bedoeld om mee te nemen de buitenlucht in. Hij kan op ieder oppervlak staan en is gemakkelijk in gebruik. De slogan,‘from air to chair’, zegt het al. Het is een opblaasstoel.

Opblaasstoel

Hoe werkt de Trono?

De stoel wordt geleverd opgevouwen in een kleine tas. Door het gewicht en de maat van de tas is hij gemakkelijk mee te nemen naar het strand, het park, de camping; you name it. Je hoeft de stoel gelukkig niet op te blazen met een pomp of met je mond (wie doet dat überhaupt nog?).

De Trono is namelijk zo ontworpen dat je de lucht bij wijze van ‘vangt’ wanneer je er een stukje mee rent, waarna je hem snel weer afsluit door de opening dicht te rollen. Bij de stoel wordt een soort cover geleverd die je aan de stoel kunt ritsen wanneer hij is opgeblazen voor extra comfort.

Eerst zien en dan geloven

We waren natuurlijk zelf ook benieuwd naar deze innovatieve stoel, die er uitziet alsof je er dagen op kunt chillen en slapen, en hebben hem aan de test onderworpen.

De Trono komt zoals beloofd gemakkelijk uit de verpakking. Het opblazen van de stoel is echter een ander verhaal. Op de instructievideo ziet het er heel simpel uit; de man rent ongeveer drie meter met de stoel en hij zit vol met lucht. Binnen drie seconden staat zijn stoel klaar voor gebruik.

Toen we dit zelf probeerden was het resultaat niet helemaal vergelijkbaar. We moesten zeker een aantal keer rennen om voldoende lucht in de stoel te krijgen. Uiteindelijk namen we genoegen met een half opgeblazen Trono.

opblaasbare stoel

Of dit laatste ligt aan onze eigen incompetentie dat laten we voor het gemak maar even in het midden ;-). Als je de Trono wel goed opgeblazen krijgt zit hij vast heerlijk. Het gemak waarmee je hem mee kunt nemen is in ieder geval een groot pluspunt en het ziet er ook een stuk comfortabeler uit dan de gemiddelde camping-klapstoel. Misschien dat we toch nog maar eens een poging moeten wagen hem goed opgeblazen te krijgen. De Trono is verkrijgbaar via de website en kost, afhankelijk van de kleur, 49 tot 59 euro.

Heb je liever een comfortabele bank in je tuin staan dan een opblaasstoel? Misschien dat de modulaire Grid tuinmeubelen van Gloster je blijer maken. Met deze super stijlvolle meubels in je tuin wil je niet meer naar binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Trono is de Quechua onder de stoelen: de opblaasbare stoel die binnen drie seconden staat
Sluiten