Ilona Braam
Ilona Braam Rides 26 apr 2017

Opel Ampera-e maakt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar

Hoewel elektrische auto’s steeds vaker het straatbeeld sieren, zijn ze nog steeds in de minderheid. Dit komt deels doordat veel elektrsiche auto’s maar een beperkte actieradius hebben.

Er kan relatief maar een klein aantal kilometers afgelegd worden, voordat de auto weer een behoorlijke tijd moet opladen. Daar komt nu verandering in met de nieuwe Opel Ampera-e lijn. Deze elektrische Opel serie biedt gebruikers een ongeëvenaarde actieradius voor een zeer schappelijke prijs. Hiermee maakt Opel elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar.

Opel Ampera-e

Opel AMPERA-E met ongeëvenaarde actieradius

Met de Opel Ampera-e serie gaan we een stap vooruit op het gebied van elektrisch rijden. De New European Driving Cycle (NEDC) geeft aan dat de Ampera-e met een volle acculading van de 60 kWh batterij theoretisch goed is voor maar liefst 520 km rijplezier. Dit is 30% verder dan de grote spelers in dit marktsegment zoals Volkswagen. Hiermee wordt afgerekend met de terughoudendheid van veel mensen om een elektrische auto te kopen. Niemand wil namelijk opeens zonder elektriciteit zitten “in the middle of nowhere”.

Uiteraard is het rijbereik in de praktijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden en de manier van rijden. De Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure (WLTP) cyclus benadert de actieradius van een auto in de praktijk. Volgens deze WLTP cyclus zou de Ampera-e in het echt een rijbereik van 380 km moeten halen. Dit is nog steeds genoeg om zonder zorgen op pad te gaan.

Sportautoprestaties dankzij 204 pk elektromotor

Naast de grote actieradius levert de elektrische Opel gebruiker ook sportautoprestaties, dankzij de motor met een maixmum koppel van 360 Nm en het 204 pk vermogen. In slechts 3,2 seconden gaat de auto van 0 naar 50 km per uur. Om de actieradius ruim genoeg te houden is de maximale snelheid wel beperkt tot 150 km per uur. Op zich is dit geen probleem, aangezien de maximale snelheid op de meeste wegen ook beperkt is.

Opel Ampera-e

Ampera-e Innovation

De aankomende Ampera-e komt in twee verschillende uitrustingsniveaus. Als eerste is er de Ampera-e Innovation. Dit is een compleet uitgeruste auto voor vijf personen met een behoorlijk ruim interieur. De auto komt met talloze infotainment features en rijhulpsystemen. wie het volledig elektrische Innovation model combineert voor zakelijk en privégebruik komt in Nederland zelfs in aanmerking voor vier procent bijtelling.

Ampera-e Launch Executive

De Launch Executive uitvoering is voor mensen die graag willen opvallen. De exclusieve uitvoering komt met 17 inch lichtmetalen wielen en een stijlvolle metallic lak. De auto is uitgerust met comfortverhogende features en de allernieuwste rijhulpsystemen. Denk aan de Opel Eye Frontcamera met Following Distance Indication en Traffic Sign Assistant.

Ook is het Executive model voorzien van een Rear View Camera, Lane Departure Warning en Park Assist. Binnenin vinden we een lederen interieur met een verwarmingsfunctie voor het stuurwiel en de stoelen. Met het nieuwe IntelliLink-e infotainmentsysteem en Opel OnStar kan niet geklaagd worden over de connectiviteit. Om het geheel af te maken is er een Bose Sound System voor topkwaliteit muziek.

Waar en wanneer wordt de Ampera-e lijn verkocht?

De Ampera-e auto’s zullen beschikbaar zijn bij verschillen geselecteerde Opel-dealers en zogenaamde e-agents. Binnen Nederland betekent dit dat er 28 verkooppunten zijn. Deze kunnen klanten ook informatie bieden over het onderhoud van de auto’s. Het Ampera-e Innovation model kan vanaf nu besteld worden voor een vanafprijs van 40.995 euro.

Naar verwachting zal de auto dan vanaf begin 2018 geleverd worden. Wie al eerder een Ampera-e auto in zijn bezit wil hebben kan de Apmera-e Launch Executive bestellen. De eerste exemplaren van dit model worden in het najaar al geleverd.

Check ook de Aeromobil 4.o, een vliegende auto die in 2020 echt de weg op mag. Lees ook ons interview met de Utrechtse broers achter de elektrische hypercar Dendrobium.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Opel Ampera-e maakt elektrisch rijden voor iedereen bereikbaar
Sluiten