Opera Android browser nu ook met gratis VPN

Als je van een VPN (Virtueel Particulier Netwerk) gebruik wilt maken, moet je daar doorgaan elke maand een bepaald bedrag voor betalen. Opera kwam echter met de eerste computer browser met een gratis VPN-dienst en nu wordt dat idee ook doorgetrokken naar je Android toestel. Onlangs lieten ze weten dat je binnenkort ook via de Opera browser op je smartphone gebruik kunt maken van een gratis VPN.

Geleidelijke uitrol naar beta-gebruikers

Deze nieuwe feature wordt geleidelijk uitgerold naar beta-gebruikers van de Opera browser. Uiteraard is het de bedoeling dat uiteindelijk alle Android gebruikers met de gratis VPN aan de slag kunnen en we nemen aan dat ook iOS gebruikers aan de beurt zullen komen. Over een iOS versie is echter nog niks bekend gemaakt. Eerder had Opera wel een VPN app voor zowel Android als iOS gebruikers, maar deze wordt helaas niet meer aangeboden.

Opera Android browser

Opera VPN

De VPN-dienst is verder ongelimiteerd en je kunt hem instellen op locaties in Amerika, Europa en Azië. Verder zou je ook voor een “optimale” setting kunnen gaan, waarbij de dienst automatisch zelf op zoek gaat naar de snelste beschikbare verbinding. Uiteraard zijn er meerdere settings waar je voor zou kunnen kiezen, zoals bijvoorbeeld het uitschakelen van de dienst voor zoekmachines zodat je meer lokale resultaten krijgt.

Het lijkt erop dat Opera met deze stap hun mobiele browser een stuk aantrekkelijker willen maken en we moeten zeggen dat een gratis VPN ze inderdaad wel een streepje voor geeft. Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit om op je online veiligheid te letten en als dat gratis is, is het al helemaal mooi meegenomen. Mocht je eigenlijk niet zo goed weten waarom je een VPN zou moeten gebruiken, zijn dit de vijf belangrijkste redenen.

Techcrunch

Reageer op artikel:
Opera Android browser nu ook met gratis VPN
Sluiten