Sam Dille
Sam Dille Cars 30 dec 2020

Volkswagen onthult aandoenlijke robot die je elektrische auto gaat opladen

Je auto automatisch opladen terwijl jij even snel een boodschap doet. Het lijkt iets voor in de verre toekomst. Als het aan Volkswagen ligt komt dit moment sneller dan je denkt. De autofabrikant teast namelijk haar nieuwe oplaadrobot.

Volkswagen heeft een prototype ontwikkeld van een oplaadrobot voor elektrische auto’s. Eind 2019 maakten we voor het eerst kennis met het concept. Nu kan Volkswagen eindelijk de daadwerkelijke robot laten zien. De Duitse autofabrikant was blijkbaar heel tevreden met het concept. Het prototype is namelijk bijna identiek aan de conceptversie. De oplaadrobot heeft zelfs knipperende ogen. Wat wil je nog meer?

Een simpele en veilige oplaadrobot

De robot werkt in theorie heel eenvoudig. Zodra je de auto hebt geparkeerd, kun je de robot oproepen om de auto op te laden. Vervolgens maakt de robot zich los van zijn oplader en maakt hij verbinding met de auto. De robot sluit een batterij aan op je auto en hij is klaar om op te laden. Als de auto opgeladen is verwijderd de robot de batterij weer en rijdt hij weer terug naar zijn docking station. Onderweg kan de robot bovendien op de weg letten en stoppen voor voetgangers.

 

De daadwerkelijke oplaadrobot heeft nog wat knelpunten

Een leuk idee natuurlijk, maar er zijn nog heel wat punten waar Volkswagen hard aan moet werken. Ten eerste moet de oplaadrobot aangesloten zijn op een algemeen netwerk. Dit is nodig om te kunnen communiceren met de robot. Dit idee is echter nog niet verder uitgewerkt en kan nog voor een hoop conflicten zorgen in de toekomst. Zo zijn er al discussies over welke standaard er gebruikt moet gaan worden.

Verder weten we nog helemaal niks over de ‘echte’ oplaadrobot. Volkswagen heeft waarschijnlijk al een werkende versie in het magazijn klaarstaan. Deze aankondiging is dus echt het tipje van de sluier. We zullen nog even geduld moeten hebben voordat we daadwerkelijk onze auto kunnen laten opladen door een robot.

Ook een robot voor in de keuken nodig?

Een robot is niet alleen heel handig voor het opladen van je auto. Ook in de keuken kan het een handig hulpmiddel zijn. Het is daarom niet gek dat er ook een robotkeuken ontwikkeld wordt. Bekijk hier hoe hij eruitziet.

 

Reageer op artikel:
Volkswagen onthult aandoenlijke robot die je elektrische auto gaat opladen
Sluiten