Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Culture 29 okt 2018

Scammers rekenen op MacBook Pro maar zijn uiteindelijk smartphone lichter

Er zijn behoorlijk wat verschillende oplichtingspraktijken en helaas komen oplichters vaak weg met hun frauduleuze zaken. Soms gaat het echter mis en krijgen ze juist een koekje van eigen deeg. Zo probeerden scammers onlangs in Whitefield Manchester een man op te lichten, maar had hun scam toch wel een erg hilarische afloop.

Vermomd als officiële postbezorger

De scammers wisten de bankgegevens van het slachtoffer te bemachtigen en bestelden op naam van de man een MacBook Pro ter waarde van zo’n 2.250 euro. Op de dag van levering hield één van de scammer het huis van de man in de gaten en nadat het pakketje was afgeleverd, belde hij zelf aan compleet in het uniform van het postbedrijf. De oplichter gaf aan dat er iets mis was gegaan met de levering en dat het pakket voor iemand anders bedoeld was.

Geen MacBook Pro rijker, welk smartphone armer

Uiteraard was het de bedoeling dat de man het pakketje terug gaf, waardoor de scammer in één klap een Macbook Pro rijker zou zijn. Helaas voor de scammer had de scam en twist. Toen hij namelijk extra betrouwbaar wilde overkomen en het slachtoffer zijn smartphone gaf om zijn baas op te bellen voor opheldering, deed de gedupeerde gewoon de deur dicht. Niet alleen was de scam niet gelukt, maar de oplichters waren opeens zelf een smartphone lichter.

Apple Macbook Pro 2018

Niet de eerste keer

Sergeant Richard Garland van de Whitefield Police geeft aan dat hij dit soort praktijken al een paar keer eerder heeft meegemaakt, maar in dit geval was de uitkomst in ieder geval grappig. Het is onbekend of de man die de oplichters te slim af was zijn nieuwe MacBook Pro ook heeft gehouden. Hij had er tenslotte wel voor betaald.

Waarschijnlijk heeft de man de nieuwe MacBook Pro te pakken, die Apple in de zomer onthulde. Mocht hij hem houden, is dit wat hij (en jij als je hem ook koopt) kunt verwachten na twee maanden.

One More Thing

Reageer op artikel:
Scammers rekenen op MacBook Pro maar zijn uiteindelijk smartphone lichter
Sluiten