Noah Korevaar
Noah Korevaar Home 14 nov 2017

Ultieme test: professionele barista serveert zijn klanten stiekem instant espresso

Steeds vaker beweren koffiemerken dat hun instant espresso hoogwaardige kwaliteit biedt. NESCAFÉ ging het testen. Een echte barista schotelde in een koffiebar zijn klanten stiekem NESCAFÉ AZERA voor. Het resultaat is verrassend.

Koffiezetapparaat vs NESCAFÉ AZERA

Koffiemerken beweren vaak dat je voor een lekker kopje espresso geen duur koffiezetapparaat nodig hebt. Zo ook NESCAFÉ, het bekende koffiemerk dat met NESCAFÉ AZERA het ultieme zetgemak beweert te bieden. Middels stickjes zet je binnen no time een heerlijke espresso.

Allemaal leuk en aardig, maar eerst zien en dan geloven. Gelukkig is  NESCAFÉ de beroerdste niet. De fabrikant organiseerde een ingenieuze stunt. Wie maakt een overheerlijke espresso? Precies, een barista. Het koffiemerk besloot de klanten van een professionele barista in de maling te nemen. NESCAFÉ hing in een koffiebar een aantal verborgen camera’s op.

Espresso Nescafé

Nietsvermoedende klanten zien bij het binnenkomen de peperdure koffiezetapparaten al staan. Het water loopt ze al in de mond bij de gedachte aan een vers gezet kopje espresso. Wat ze echter niet weten, is dat de barista die apparaten helemaal niet gebruikt. In plaats daarvan zet hij stiekem een smaakvolle Espresso met NESCAFÉ’s barista style Espresso. Oftewel, zakje openen, water erbij en klaar is kees. Merken de klanten het verschil? Je ziet het hieronder.

Het laat maar weer eens zien hoeveel er tussen onze oren zit. Bij het zien van professionele machines en een echte barista rekenen we op pure ambacht, zonder door te hebben dat je het ook gewoon thuis voor elkaar kunt krijgen. Voor dat je naar je werk gaat, of ‘s avonds achter de tv. Zo kun je zelfs met je drukke schema nog genieten van echte espresso, waar en wanneer je maar wilt.

In samenwerking met NESCAFÉ AZERA

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ultieme test: professionele barista serveert zijn klanten stiekem instant espresso
Sluiten