Daniel Koster
Daniel Koster Culture 29 jan 2017

Week van de vooruitgang: oplossing AirPods kwijtraken, de tunnels van Elon Musk en meer

De afgelopen weken is zondagochtend het moment voor de week van de vooruitgang. Hierin serveren we een samenvatting van de innovatieve toppers van de afgelopen week. Dat doen we op het gebied van Gear, Culture, Digital en Popscience. Zo is er meer bekend over het tweede seizoen van Stranger Things. Eet smakelijk!

Gear

Night Shift komt naar de Mac

Dat is natuurlijk heerlijk nieuws. Zo kun jij de schermdimmende modus nu ook op je laptop of desktop gebruiken. Daar moet je nog wel iets voor doen trouwens.

Dé manier om het stelen van je cameralens voor te zijn

Wanneer jij met twee camera’s aan het fotograferen bent, heb jij de één niet altijd in het oog. Dan kan iemand anders gemakkelijk en snel de lens eraf draaien en dat is natuurlijk niet wenselijk. Deze oplossing in de vorm van een 3D-geprinte ring helpt. De oplossing is ook nog eens spotgoedkoop.

Je AirPods kwijtraken wordt knap lastig

Nou ja, het verliezen van je AirPods niet, maar ze terugvinden wordt gelukkig een stuk gemakkelijker. Via de ‘Zoek mijn iPhone’-functie kun jij de AirPods binnenkort namelijk te allen tijde in de gaten houden.

Culture

Meer en meer rondom Stranger Things seizoen 2 onthuld

Wij kijken uit naar het tweede seizoen van Stranger Things, niet normaal. Wat we er nu over horen klinkt ons als muziek in de oren. Je leest het allemaal hier.

Is Elon Musk nou serieus, of niet?

Elon Musk blijft maar doorgaan over zijn ‘boring company’. Dit zou een bedrijf zijn die tunnels bouwt om zo het fileprobleem tegen te gaan. Wij geloven niet dat ‘ie serieus is, maar ja, je weet het nooit met Elon.

Titel van de nieuwe Star Wars film is bekend

Wij kunnen bijna niet wachten op de nieuwe Star Wars film. Na de titel nog meer: The Last Jedi. Wat denk jij dat die titel impliceert?

Digital

Winnen: je kunt nu Netflix offline opslaan op je SD-kaart

En dat is natuurlijk voor de Android-gebruiker ontzettend handig. Wil je weten hoe jij je films en series op je SD-kaart zet? Hoppa:

Je nieuwe favoriete spel: Ninja Spinki Challenges

Dit spel is door de bedenker van Flappy Bird ontwikkeld. En dat betekent vast en zeker dat-ie een topper is. Kijk maar hoe goud-ie eruitziet.

Popscience

Singapore gaat gehele vloot aan zelfrijdende trucks op de weg zetten

De autonome trucks worden drie jaar lang in de straten van Singapore getest. De data die hierdoor worden verzameld zijn uiteraard goud waard. Toyota en Volkswagen zijn trouwens diegenen die de vervoersmiddelen leveren.

Smartphone net zo goed in voorspellen huidkanker als menselijke specialisten

Een groep onderzoekers concludeerden dat jouw apparaten net zo goed kunnen zijn in het voorspellen van huidkanker als specialisten. Dat onderzoek vergeleek de conclusies van algoritmes met dermatologen. Nice!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Week van de vooruitgang: oplossing AirPods kwijtraken, de tunnels van Elon Musk en meer
Sluiten