Opnames Mission: Impossible 7 gaan verder in september

Het lijkt een onmogelijke missie, maar het gaat nu toch weer gebeuren: Mission: Impossible 7 heeft weer plannen om de opnames te herstarten. Het is goed nieuws voor de gehele filmindustrie.

Mission: Impossible 7 is een van de films die is getroffen door de lockdown. Tijdens de opnames brak in de wereld het coronavirus uit waardoor het noodgedwongen moest stoppen. Vanwege het gedwongen afstand houden was het onmogelijk om alle scènes op te nemen.

Mission: Impossible possible

De opnames stopten eind februari, een paar dagen voordat de crew scènes wilde opnemen in Venetië. Juist op dat moment was Italië het episch centrum van de corona-uitbraak in Europa. De makers hopen nu dat ze in september weer kunnen beginnen met filmen. In totaal gaan de opnames tot april of mei van 2021 duren.

De berichten van het hervatten van het filmen, is niet alleen goed voor de makers van Mission: Impossible, maar ook voor andere filmmaatschappijen. Het geeft aan dat ze weer plannen kunnen maken voor het opnemen van hun producties. Eerder publiceerde de Britse filmcommissie al richtlijnen voor het veilig filmen.

Cruisecontrol

Om verder te kunnen gaan met de opnames hebben de makers van Mission: Impossible protocollen gemaakt. “Sommige gedeeltes zijn uitdagend om te maken. Bijvoorbeeld stuntscènes, opnames met een menigte mensen etc. Maar we kunnen geen Mission: Impossible-film maken zonder vecht- en autoscènes,” vertelt assistant director Tommy Gromley aan BBC Radio 4.

Toch vindt hij het niet moeilijk om zich aan te passen. Tijdens een Star Trek-shoot een aantal jaar geleden moesten medewerkers al brillen, haarnetten en handschoenen aandoen. Een scène werd opgenomen in een voedselfabriek. “We zijn het gewend om in de meest extreme situaties te werken. We kunnen alles aan zolang we ons maar goed voorbereiden.”

Het duurt dus nog wel even voordat we nieuwe blockbuster met Tom Cruise op het witte doek zien. Een exacte releasedatum is niet bekend.

Reageer op artikel:
Opnames Mission: Impossible 7 gaan verder in september
Sluiten