Opnieuw datalek bij OnePlus: onduidelijk hoeveel mensen getroffen zijn

De Chinese fabrikant OnePlus heeft melding gemaakt van een datalek, twee jaar nadat het bedrijf eerder al persoonlijke gegevens lekte. Op het moment van schrijven is niet duidelijk hoeveel mensen er getroffen zijn. Alle getroffenen zijn wel via een beveiligingsnotificatie op de hoogte gebracht.

OnePlus heeft wederom last van een datalek. Het Chinese bedrijf meldt dat een ongeautoriseerde partij toegang had tot klanteninformatie, van mensen die een bestelling geplaatst hebben in de online winkel. Daardoor kan het zijn dat gegevens als namen, telefoonnummers en adressen mogelijk buitgemaakt zijn. Daarnaast laat het bedrijf weten dat alle informatie met betrekking tot betalingen, wachtwoorden en accounts wel veilig zijn.

Datalek bij OnePlus

In een FAQ op de website heeft het bedrijf meer informatie vrijgegeven. Het lek werd vorige week ontdekt en sindsdien is de website zorgvuldig nagekeken om te kijken of er niet meer van dit soort lekken aanwezig waren. Het lijkt er niet op dat de gegevens via telefoons buitgemaakt zijn.

Daarnaast heeft de populaire telefoonmaker stappen ondernomen om de indringer tegen te houden en de beveiliging op te schroeven. Echter, er is niet naar buiten gebracht waarom het een week geduurd heeft voordat de informatie gedeeld werd met klanten. Een voorbeeld van de notificatie zie je hierboven. Op moment van schrijven is helaas ook niet duidelijk hoeveel mensen getroffen zijn.

Wat betekent dit voor jou?

Het is echt ontzettend vervelend wanneer dit soort dingen gebeuren, helemaal wanner je bijvoorbeeld net de OnePlus 7T besteld hebt. Je enthousiasme wordt ongetwijfeld geremd, maar dat is niet het enige. In de komende periode zul je waarschijnlijk meer spam dan hiervoor gaan krijgen, wanneer blijkt dat de adressen en telefoonnummers doorverkocht zijn.

Krijg je dus binnenkort een sms’je dat je niet vertrouwt, zorg er dan voor dat je het bericht verwijdert voordat je ergens op gedrukt hebt.

Dit is overigens niet het eerste datalek bij het bedrijf. Ongeveer twee jaar geleden waren tot 40.000 mensen al slachtoffer geworden van een datalek, waardoor creditcardgegevens op straat kwamen te liggen.

OnePlus

Reageer op artikel:
Opnieuw datalek bij OnePlus: onduidelijk hoeveel mensen getroffen zijn
Sluiten