Oppo gaat met de A91 de strijd aan op prijs-kwaliteit gebied

Oppo heeft gisteren een nieuwe telefoon gepresenteerd: de Oppo A91. Met een prijskaartje van €299,- wil het Chinese bedrijf voor een lage prijs zoveel mogelijk telefoon bieden.

En om tot die scherpe prijs te komen, gebruikt Oppo een Mediatek MT6771V chipset. Chips van Mediatek worden vaak gebruikt om telefoons laag in prijs te houden.

De Oppo A91 heeft prima specificaties

Naast deze verwachte processor is alles zo goed als zeker. De chip wordt ondersteund met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagcapaciteit. Met een 6,5-inch scherm en een Full HD resolutie is er niets te klagen. Daarbij wordt de telefoon met een batterijcapaciteit van 4025 mAh aangeleverd.

Om foto’s te maken heb je met de A91 beschikking tot een vierdubbel camerasysteem: een 48 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoeklens, een 2 MP monolens en 2 MP portretlens. De reviews zullen uitwijzen hoe de camera scoort. Voor de ontgrendeling van het toestel maakt Oppo gebruik van een vingerafdrukscanner die in het scherm zit. Het Chinese bedrijf beweert binnen 0,32 seconden een geautoriseerde vingerafdruk te kunnen herkennen. Het toestel is al vanaf vandaag te bestellen bij verschillende bekende verkooppunten en kan al vrijdag op de deurmat liggen.

Oppo A91
De nieuwe Oppo A91 in het blauw (Afbeelding: Oppo)

Oppo is actief

De A91 is niet de eerste telefoon die Oppo binnen korte tijd uitbrengt. Zo is de Find X2 Pro pas een maand uit. Die telefoon is met een Snapdragon 865 processor, 12GB werkgeheugen en een prijskaartje van 1200 euro een echt vlaggenschip.

Maar hoe goed is deze smartphone nu eigenlijk in de praktijk? Wij zochten het voor je uit! Onze bevindingen zijn te vinden in de geschreven review of onze videoreview!

Reageer op artikel:
Oppo gaat met de A91 de strijd aan op prijs-kwaliteit gebied
Sluiten