Oppo pakt leakers aankomende Reno smartphone hard aan

Hoewel Oppo wat minder bekend is dan andere Chinese smartphonemakers als Xiaomi en OnePlus, weet het bedrijf toch elk jaar weer mooie toestellen te produceren. Een Oppo smartphone die de laatste tijd in het bijzonder veel in de belangstelling staat is de Reno. Meerdere malen zijn er al leaks online opgedoken en bijzonder hieraan is dat de vice president van Oppo zelf voor wat grote leaks heeft gezorgd. Nu is er echter een lek opgedoken, welke duidelijk niet door de beugel kan volgens de Chinese smartphonemaker. De leakers zouden volgens de berichten zelfs juridisch aangepakt worden door Oppo.

Elegante oplossing notch-probleem

Het gaat om een video en foto van wat de Oppo Reno zou moeten zijn, waarop we de Oppo oplossing zien voor de befaamde notch. Ze gaan niet voor een hole punch, maar als we de beelden moeten geloven kiest oppo voor een wel erg elegante uitvoering van de pop-up camera. We zien de selfiecamera soepeltjes omhoog glijden aan de bovenkant van het toestel, waardoor het display niet geteisterd wordt door een inham of random gat.

Gerechtelijke stappen en boete voor medewerker

De selfiecamera wordt waarschijnlijk de meest bijzondere feature van de Reno, als het inderdaad doorgaat, wat misschien ook de reden is dat Oppo wat minder blij is met de onthulling van het mechanisme. In ieder geval zijn ze van plan om gerechtelijke stappen te nemen tegen de originele bron van de leak. In een intern Oppo document is te lezen  hoe ze overwegen actie te ondernemen tegen verschillende werknemers van een winkel, welke betrokken zouden zijn bij het lekken van de beelden. Verder zou de leak oorspronkelijk bij een Oppo medewerker vandaan komen en de smartphonemaker heeft het in het document over een boete van 66.333 euro.

Oppo memo Reno
Voor wie Chinees kan lezen

Lancering Reno over een week

Hoe het met de leakers afloopt zal de tijd leren. In ieder geval zal Oppo volgens de planning zelf alles over het toestel gaan onthullen op 10 april. Vreemd genoeg staat de Reno al wel vermeld op de Chinese website jd.com in verschillende uitvoeringen. Met wat Google Translate kom je er helaas wel achter dat de smartphone niet (meer) op voorraad is. Ook Oppo is overigens bezig geweest met een opvouwbare smartphone en vorige maand mochten we kennismaken met een Huawei Mate X lookalike.

Gizchina

Reageer op artikel:
Oppo pakt leakers aankomende Reno smartphone hard aan
Sluiten